Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Haaland sågas – efter bilderna från Marbella

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Erling Braut Haaland festade loss i Marbella. 

Nu sågas anfallaren hemma i Norge. 

– Det är ett bevis på att Haaland har en speciell position i landslaget, säger NRK-experten Jan Petter Saltvedt.

Erling Braut Haaland vann skytteligan i Champions League med sina tio mål den gångna säsongen. Den norske anfallsstjärnan har öst in mål i Borussia Dortmund och är en av världens allra bästa målgörare. 

Så det finns kanske en anledning till att Haaland gärna ville släppa loss lite. Dortmund-anfallaren drog till Spanien och Marbella för att festa – något som är tillåtet i Spanien – trots pandemin – men är förbjudet i Norge. 

Solbakken: ”Han är en ung spelare”

Nu kritiseras Haaland av NRK-experten Jan Petter Saltved, som menar att det är oansvarigt. 

– Alla unnar honom en fest efter den fantastiska säsongen han har haft. Men Haaland kan inte ta festen i förväg. Han måste vänta tills de landskamperna är över (Norge möter Luxembourg och Grekland hemma i två träningsmatcher), säger Saltvedt och fortsätter: 

– Jag är spänd över vad de norska myndigheterna tycker om att han festar sen ska han resa till Norge. Det är ett bevis på att han (Haaland) har en speciell position i landslaget. 

Under måndagen höll förbundskaptenen Ståle Solbakken en presskonferens inför landslagssamlingen. Han valde att försvara Erling Braut Haaland och menar att det måste leva – trots att det på går en global pandemi. 

– Han är en ung spelare som har spelat med extrem press hela säsongen. Han har följt alla coronoaprotokoll och levererat 6428 negativa tester, säger Solbakken.