Haaland i blåsväder – efter detaljen i bilden

Erling Haaland tränar i Marbella.
Foto: Instagram

Erling Haaland, 21, lade upp en träningsbild från Marbella.

Nu är han i blåsväder.

– Om jag hade fått bestämma hade han haft på sig en annan tröja, säger Ståle Solbakken till Dagbladet. 

Den norske superstjärnan har missat de senaste matcherna med Borussia Dortmund och tvingades också lämna återbud till VM-kvalsamlingen.

I stället rehabtränar han i Marbella.

Nyligen lade 21-åringen upp en bild på Instagram där han ses träna på egen hand i den spanska solen. Inga konstigheter så långt, men en viss detalj i bilden har blivit ett samtalsämne i Norge.

Erling Haaland tränar nämligen i en Boca Juniors-tröja, en klubb som sponsras av det statligt ägda flygbolaget Qatar Airways.

När Haaland spelar med det norska landslaget är han som bekant en del av en protest mot att kommande världsmästerskap arrangeras i gulflandet.

Norge har under pågående VM-kval vid ett flertal tillfällen protesterat mot landet, som ständigt anklagas för sin bristfälliga syn på mänskliga rättigheter. Bland annat ska 6 500 gästarbetare ha dött till följd av byggnationerna inför VM, skrev The Guardian tidigare i år.

Inför kvalmatcherna har de norska spelarna bland annat burit vita t-shirts med texten ”Mänskliga rättigheter på och utanför planen”. 

Haaland i blåsväder efter bilderna

När landets överlägset störste fotbollsstjärna nu syns i en tröja med statliga Qatar Airways logotyp på magen uppstår en konflikt.

– Det här har inget med vårt ställningstagande att göra. Erling representerar inte oss när han är i Marbella, säger förbundskapten Ståle Solbakken enligt Dagbladet.

Samtidigt:

– Om jag hade fått bestämma hade han haft på sig en annan tröja. Då hade han haft på sig den norska landslagströjan, till exempel.

Bilden på Erling Haaland har tagits emot med entusiasm i Argentina och det verkar som att det finns en specifik anledning till att 21-åringen springer runt i den blågula tröjan.

Anledningen heter Leonardo Balerdi.

– Han (Haaland) frågade direkt vilket som var Argentinas bästa lag. Jag drev honom till galenskap när jag svarade ”Boca”. Jag visade videoklipp på supportrarna, arenan och allt som hade med klubben att göra, säger den förre lagkamraten i Dortmund.

– Han frågade sen om jag kunde skicka en Boca Juniors-tröja till honom och jag skickade en med nummer nio. Han är ett superfan.