Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Guidetti lär inte få behålla startplatsen”

Guidetti byts utFoto: Viaplay
Foto: GUIDO KIRCHNER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Guidetti var inblandad i ett mål när hans Hannover ställdes mot Osnabrück. 

Men svensken byttes ut efter 58 minuter – och hans ersättare imponerade. 

– Guidetti lär inte få behålla startplatsen, säger Viaplays kommentator Lars Sandberg. 

Det var i januari som SportExpressen kunde avslöja att John Guidetti går till Hannover 96, i den tyska andraligan, på lån från spanskan Alavés, för att få speltid. 

Under lördagen gjorde Hannover sin första match sedan den tyska fotbollen återupptagits efter coronauppehållet, och då fanns den svenske anfallaren med från start. 

Det började dock i motvind för Hannover. Hemmalaget Osnabrück satte 1-0 på straff redan efter fem minuter. 

Men fem minuter senare var det kvitterat – och då var Guidetti inblandad. 28-åringen nickskarvade ett frisparsinlägg som via Osnabrück-backen Joost van Aken och in i mål. 

Hannover vann – John Guidetti utbytt

I början av den andra halvleken tog gästerna återigen ledningen, men Hannover skulle återigen kvittera – och därefter ta ledningen. 

I den 57:e minuten byttes Guidetti och hans anfallskollega ut, och in kom duon Marvin Ducksch och Hendrik Weydandt. Och på 20 minuter hade Ducksch gjort två mål, och Weydandt spelat fram till ett av dem. 

– Guidetti lär inte få behålla startplatsen efter Weydandts och Duckschs insatser i det här inhoppet, säger kommentatorn Lars Sandberg i Viaplay.

 

Martin Åslund och Keven Bader ger en snabbkurs i Bundesliga. Här är svenskarna att ha koll på.