Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guidetti tvingas lämna – lagkamraten i tårar

Foto: JOACHIM SIELSKI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/JOACHIM SIELSKI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Det blir ingen fortsättning i Tyskland för John Guidetti, 28. 

Anfallaren lämnar Hannover, tillsammans med Miiko Albornoz, 29. 

– Tack för den här tiden, säger Guidetti i en hälsning. 

Det är på klubbens officiella Youtube-kanal som beskedet kommer. 

John Guidetti meddelar att han har gjort sitt för den tyska klubben och återvänder därmed till spanska Alavés där han har kontrakt till och med 2022. 

Orsaken bakom att det inte blev en fortsättning tycks vara svenskens höga lön och utköpsklausulen på 45 miljoner kronor. 

Albornoz lämnar också

– Från botten av mitt hjärta vill jag säga tack för den här tiden. Vi kunde inte träffas så mycket som jag hade önskat på grund av rådande situation vi befinner oss i. Men tiden vi har haft tillsammans har varit speciell. Tack för den här tiden, säger Guidetti i en videohälsning som publicerades på klubbens Youtube-kanal. 

Den svenske stjärnanfallaren har gjort 14 matcher och under dessa blev det tre mål. 

Även Miiko Albornoz lämnar Hannover. Svensken sitter på ett utgående kontrakt och det blir alltså ingen fortsättning. Albornoz spenderade sex säsonger i den tyska klubben. 

– Klubben kommer alltid finnas i mitt hjärta, säger Albornoz i en känslosam hälsning. 

John Guidetti återvänder med andra ord till Alavés. Spanska klubben värvade honom inför säsongen 2018/19 men svensken har haft det svårt att etablera sig i startelvan och har fått nöja sig för en bänkplats. Det har blivit fem mål på 44 matcher för 28-åringen i Alavés. 

https://www.facebook.com/Hannover96/videos/901344820379440