Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebesked: Här är ”Foppa” tillbaka

Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: KERSTIN DÖLITZSCH / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST

Tre månaders skadefrånvaro är över.

Under torsdagen tränade Emil Forsberg, 27, återigen fotboll och är nu nära comeback.

"Forsberg är tillbaka", meddelar klubben via Twitter.

Det är ljumskarnas som har stoppat landslagssvensken från spel i 13 veckor.

Senast Emil Forsberg spelade en tävlingsmatch var den 11 oktober när Sverige mötte Ryssland på bortaplan i Nations League. Sedan dess har mittfältaren ägnat sig åt rehabilitering.

Svensken försökte göra comeback i november men tvingades återigen till rehabilitering. Som en del av återhämtningen har 27-åringen tagit hjälp av specialister, däribland mirakelläkaren Franz Leberbauer.

Emil Forsberg nära comeback

Men nu kommer glädjande besked: Forsberg tränar till synes för fullt och är nära comeback. "Forsberg är tillbaka", meddelar Leipzig via Twitter till ett videoklipp där svensken trixar med bollen.

Emil Forsberg har gjort sex ligamatcher för Leipzig hittills under säsongen. Bundesliga har haft uppehåll sedan julhelgen men ligan återupptas nästa lördag (om en dryg vecka) då Leipzig ställs mot Dortmund.

Dessförinnan väntar två träningsmatcher mot Galatasaray och Wolfsburg. Leipzig som ligger på fjärde plats i Bundesligas tabell.

https://twitter.com/DieRotenBullen/status/1083330214166478848