Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Galna prissumman för Erling Haaland

Foto: LARS BARON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två miljarder kronor. 

Det kräver Borussia Dortmund för det norska stjärnskottet Erling Haaland, enligt spanska As. 

”En summa som ingen kan betala”, skriver tidningen. 

Erling Haaland är en av världens hetaste anfallare och öser in mål i Borussia Dortmund, men i sommar är chansen stor att norrmannen lämnar Bundesliga. Tidigare har det rapporterats om Manchester City och Paris Saint-Germain ska vara sugna på att knyta till sig den stora talangen. 

Tidigare har ESPN uppgett att Borussia Dortmund är redo att släppa Haaland för 1,8 miljarder kronor. 

Men nu rapporterar As att Borussia Dortmund kräver astronomiska två miljarder kronor för norrmannen. Den spanska tidningen frontar sin förstasida med texten ”Haaland – 200 milliones”. 

Haaland värvades från Salzburg

As uppger att den är pris som ingen klubb kan betala, inte ens Real Madrid, och att Dortmund vill vänta med att sälja stjärnan till 2022. Anledningen till att Bundesliga-klubben vill vänta med en försäljning är att norrmannen är viktig för att få fansen tillbaka till arenan när covid-19 är över, rapporterar den spanska tidningen, enligt Fotbollskanalen

Om Haaland säljs för två miljarder skulle han bli den näst dyraste spelarförsäljningen genom tiderna. Bara Neymars övergång från Barcelona till PSG ska vara dyrare. 

Borussia Dortmund värvade Erling Braut Haaland från RB Salzburg för drygt 220 miljoner kronor förra vintern. Efter succén i Borussia Dortmund har norrmannens värde stigit markant, vilket inte är så konstigt. Under den gångna säsongen gjorde norrmannen 41 mål på 41 matcher för sin tyska klubb. 

Erling Braut Haaland har kontrakt med den Borussia Dortmund till och med 2024.