Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forsbergs klubb sparkar tränaren

Emil ”Foppa” Forsberg berättar om stiländringen
Foto: ELMAR KREMSER/SVEN SIMON VIA WWW.IMAG / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: OLIVER ZIMMERMANN VIA WWW.IMAGO-IMAGES / IMAGO IMAGES/FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ANNEGRET HILSE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jesse Marsch, 48, får sparken av Leipzig.

Emil Forsbergs lag har ännu inte utsett någon ersättare.

– Det är synd att det inte blev som vi hade hoppats i den här konstellationen, säger vd:n Oliver Mintzlaff till klubbens hemsida.

Det förväntade topplaget Leipzig sladdar i Bundesliga. Och Emil Forsbergs gäng ligger på en blygsam elfteplats – 16 poäng efter ligaledaren Bayern München.

– Det är synd att det inte blev som vi hade hoppats i den här konstellationen. Det här beslutet är nödvändigt eftersom laget inte har utvecklats som vi hade tänkt och vi inte har vunnit tillräckligt många matcher för att nå våra mål för säsongen, säger vd:n Oliver Mintzlaff till klubbens hemsida. 

I Champions League-matchen mot Manchester City kommer den assisterande tränaren Achim Beierlorzer  att coacha laget. Leipzig kan som bäst sluta trea i gruppen, där tisdagens motståndare tillsammans med Paris Saint-Germain redan är klara för avancemang.

– Laget är starkt och har stor potential, nu är det spelarnas plikt att prestera på planen i match efter match, säger Mintzlaff till hemsidan.

Janne Andersson förklarar valet at byta ut Emil Forsberg

Förklarar bytena i matchen mot Spanien