Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg: ”Mycket som inte stämmer”

Foto: GEPA PICTURES/ ULRICH GAMEL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER, VIA WWW.IMAGO-IMAGE / IMAGO IMAGES/CHRISTIAN SCHROEDTER WWW.IMAGO-IMAGES

Emil Forsberg ryktas bort från Leipzig.

Nu talar svensken ut om situationen med den tyska klubben – och den påstådda sprickan mellan honom och tränaren Julian Nagelsmann.

– Det är mycket som inte stämmer och inte är sant, säger Forsberg i en intervju med Viasat.

I fem år har Emil Forsberg varit en av Leipzigs största stjärnor på mittfältet. Men de senaste säsongerna har det varit ständiga rykten om att svensken ska vara på väg bort från klubben. 

Rykteskarusellen fick ytterligare snurr i helgen när Forsberg bänkades under hela toppmatchen mot Bayern München, vilket fick hans fru Shanga Forsberg att reagera.

”Det finns ingen på den här planeten som har rätt att behandla dig som skit. Kom ihåg det”, skrev Shanga Forsberg på sin instagram och taggade in sin makes officiella Instagram-konto. 

Den tyska tidningen Bild tolkade texten som en pik mot Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann, och hans beslut att bänka svensken.

Emil Forsberg ryktas bort från Leipzig

Det har i sin tur fått klubben att reagera. Enligt Bild har Leipzig tagit Forsberg åt sidan för att markera att detta inte är okej. 

”Forsberg, som har kontrakt till och med 2022, är på väg att säga hej då till Leipzig. Han vill ha mer uppskattning från klubben och – med tanke på fotbolls-EM – mer speltid. Får han det nu?”, frågar sig tidningen.

Nu väljer Emil Forsberg själv att ta bladet från munnen. I en intervju med Viasat väljer svensken att berätta om sin bild kring den påstådda schismen.

– Jag kan inte lägga energi på det. Jag är här och ger allt för klubben, allt annat kan man ta efter sommaren. Det som skrivs kan jag inte lägga energi på, det är mycket som inte stämmer och inte är sant. Det är en del av vardagen att vara fotbollsspelare, att det skrivs saker om en som inte är sant, säger Forsberg till Viasat.

Istället väljer mittfältsstjärnan att blicka framåt.

– Det enda jag kan fokusera på nu är att hjälpa klubben så mycket jag kan, säger han i Viasat-intervjun.

Emil Forsberg kom till Leipzig från Malmö i januari 2015 och har kontrakt med den tyska klubben fram till sommaren 2022. 28-åringen hymlar inte med att han vill prova sina vingar i en annan liga.

– Jag har drömmar om att spela i en annan liga. Jag har spelat här i fem år och gjort allt. Det vet klubben om och det har jag aldrig stuckit under stolen med. Samtidigt har jag kontrakt för klubben och det respekterar jag. Jag ger allt för klubben så länge jag är här, sen får vi se. Det är klart att man växer upp med drömmar om att spela i andra ligor, säger Emil Forsberg till Viasat.

Leipzig ligger tvåa i Bundesliga, en poäng bakom Bayern München. På lördag ställs laget mot Werder Bremen på hemmaplan. Emil Forsberg har den här säsongen gjort 14 matcher från start och noterats för fyra mål och två framspelningar. 

En längre intervju med Emil Forsberg kommer sändas på onsdag i Viasats Champions League-studio inför åttondelsfinalen mellan Tottenham och Leipzig.

Emil Forsbergs Leipzig ställs mot Tottenham i CL-åttondel

Daniel Kristoffersson och Therese Strömberg om toppmatcherna som väntar