Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre MFF-tränaren åker ur Bundesliga

Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf är utslaget ur Bundesliga.
Foto: NORBERT SCHMIDT / NORBERT SCHMIDT
Foto: TIMGROOTHUIS / GROOTHUIS/WITTERS/POOL/WITTERS WITTERS GMBH

MFF:s förre tränare Uwe Rösler tog över krisande Bundesligalaget Fortuna Düsseldorf.

Uppdraget att stanna kvar misslyckades – Röslers lag förlorade borta mot Union Berlin samtidigt som Werder Bremen slog Köln med stora siffror.

Slutresultatet skrevs till 2–0 mot Sebastian Anderssons Union Berlin.

Efter att ha tagit Malmö FF till sitt andra raka Europa League–slutspel valde Uwe Rösler att gå skilda vägar med Skåneklubben. Efter uppgifter om att tysken var aktuell för Stoke, blev det senare klart att Rösler skrivit på ett kontrakt med Fortuna Düsseldorf. 

Krislaget har kämpat i botten av Bundesliga under hela säsongen och hade i sista omgången chansen att klara sig kvar på kvalplats. 

Direkta konkurrenten Werder Bremen ville dock annat – man slog Köln med solklara 6-1, samtidigt som Röslers Fortuna förlorade borta mot Union Berlin. Laget slutade på en slutlig 17:e plats och åker därmed direkt ur Bundesliga. Werder Bremen kommer att kvala mot Heidenheim eller Hamburg.

Sebastian Andersson spelade inte i den sista omgången på grund av avstängning.