Emil Forsberg. Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENSTEmil Forsberg. Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
Emil Forsberg. Foto: ROGER PETZSCHE / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: GABOR KRIEG / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: GABOR KRIEG / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: GABOR KRIEG / IMAGO/PICTURE POINT LE IMAGO SPORTFOTODIENST

Bekräftat: Lämnar klubben efter bråk

Publicerad

Emil Forsbergs Leipzig lyckades inte följa upp fjolårets Bundesligasuccé och slutade sexa i tabellen.

Och det förefaller vara turbulent inom klubben.

Enligt tyska Bild kan tränaren Ralph Hasenhüttl få sparken efter ett storbråk med sportchefen Ralf Rangnick.

Senare under onsdagen bekräftade också klubben att Haselhüttl lämnar klubben med omedelbar verkan.

Emil Forsberg har haft en problematisk säsong för sitt Leipzig. En magmuskelskada har hållit den svenske superstjärnan borta från spel under lejonparten av säsongen.

Utan svenskens flinka fötter har det inte gått lika bra för Leipzig som under succésäsongen i fjol, utan klubben inkasserade en sjätteplats i tabellen.

Och nu förefaller det storma ordentligt i RB Leipzig.

Skrek av frustration i lyxbilen efter bråket

Enligt tyska Bild har sportchefen Ralf Rangnick vädrat sitt missnöje med att klubben misslyckades att kvalificera sig för Champions League kommande säsong.

Dessutom ska det finnas en spricka i frågan om klubbens ungdomsfilosofi.

Under gårdagen hölls därför ett möte mellan sportchefen och tränaren vilket verkar ha slutat i tumult.

Enligt tidningen stormade Rangnick ut från mötet och satte sig och svor i sin bil.

Tränaren Hasenhüttls avtal löper ut 2019 men nu verkar klubben inte vilja förlänga enligt tidningen, och Hasenhüttl kan försvinna tidigare än så.

Bekräftat: Hasenhüttl lämnar

Och under onsdagen blev det klart.

Ralph Hasenhüttl lämnar klubben med omedelbar verkan.

De båda parterna har misslyckats med en förlängning av kontraktet och väljer att inte gå in i en ny säsong utan en långsiktig lösning.

– Av denna anledning har jag bett klubben att få avsluta mitt kontrakt i förtid, säger han till Leipzigs hemsida. 

– Jag skulle gärna ha haft Ralph kvar som huvudtränare nästa säsong. Men det är med tungt hjärta vi meddelar att det inte blir så. Jag önskar honom helhjärtat lycka till i både hans privata och professionella framtid, fortsätter sportchefen Ralf Rangnick.

Även Emil Forsbergs framtid i klubben har varit vida omdiskuterad. Intressenter som Juventus och PSG har nämnts som framtida klubbadresser för den svenske storstjärnan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag