Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Foppa" ryter till – efter frågan om frun

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/VIADATA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IPA/REX/SHUTTERSTOCK / IPA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Emil Forsberg har varit tillsammans med hustrun Shanga i tretton år. 

Nu har han berättat om den något oväntade starten på kärlekssagan.

– Jag skrev till henne på Lunarstorm, säger Forsberg till Die Welt. 

Efter en säsong där ingen i Fotbolls-Europa gjorde fler målgivande passningar har Emil Forsberg haft en väldigt anonym period i RB Leipzig. Den här säsongen har han spelat  18 matcher och mäktat med fyra mål och två assist. 

Och nu var det ett tag sedan han överhuvudtaget satte sin fot på en fotbollsplan. Det började med att han lämnade återbud till Champions League-matchen mot Besiktas på grund av smärtor i en magmuskel.

Emil Forsberg om framtiden

Vissa misstänker att skadan är en chimär för ett stundande klubbyte. Men Forsberg har i en ny intervju med tyska Die Welt berättat att han mycket väl kan bli kvar i Bundesliga.

– Jag har kontrakt i Leipzig och kan fullfölja det. Men allt är möjligt i fotboll. Hursomhelst så trivs jag väldigt bra här, säger Forsberg till Die Welt.  

I Die Welt-intervjun pratar Forsberg också sin kärlek till hustrun Shanga – en relation som varat i tretton år.

– Vi gick på samma skola. Jag såg henne där. Sen gick jag in på Lunarstorm och skrev till henne. Jag frågade om jag kunde få hennes nummer. Och hon gav det till mig, säger Forsberg. 

"Det där är skitsnack"

Och Forsberg månar om att han och Shanga ska ha ett jämställt förhållande. Det märks när Die Welts intervjuare frågar om "Shanga sköter allt hushållsarbete medan du kollar på tv". 

– Äh, det där är skitsnack. Vi gör lika mycket, oavsett vad det handlar om. Utan att någon klagar, säger Forsberg. 

– Det är samma sak med mina föräldrar. Min pappa gjorde sysslor i hemmet, precis som min mamma. Det finns ingen skillnad mellan mammor och pappor, som det var förr i tiden. I Sverige sköter man allt 50:50.