Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/REGIOS24 IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/REGIOS24 IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/REGIOS24 IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST

Fischer får spela med unik kaptensbindel

Publicerad

Wolfsburg-kaptenen Nilla Fischer har fått tillåtelse att spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel som den första i Bundesligafotbollen.

Hon bar den första gången i söndagens match mot Bayern München.

"Det betyder mycket för mig. Regnbågen står för stolthet, mångfald och respekt för varandra", säger den svenska försvarsstjärnan till klubbens webbplats.

"I fotbollen slåss vi ofta hårt mot rasism, vilket är bra. Men för mig är det viktigt att se på hela bilden när det gäller mänskliga rättigheter, även homofobi och sexism."

Stopppas i Champions League

Huvudtränaren Ralf Kellermann säger att det var Fischer som bad om att få bära en regnbågsfärgad kaptensbindel och att klubben helhjärtat ställde sig bakom det.

Fischer får inte använda den regnbågsfärgade kaptensbindeln i Champions League-spelet eftersom Uefa inte tillåter sådana politiska symboler.

Den som var först med att använda en regnbågsfärgad kaptensbindel var IFK Kristianstads dåvarande handbollskapten Johan Jepson. De svenska handbollslandslagen har använt den flerfärgade kaptensbindeln, men har nekats i mästerskapssammanhang.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag