Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Haaland lämnar – om Dortmund missar CL

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Erling Braut Haaland succé har inte undgått någon. 

Dortmund vill gärna behålla supertalangen – något de kommer att få svårt med om de missar Champions League, enligt Bild-journalisten Christian Falk.

Erling Braut Haaland är supertalangen på allas läppar. Nästan varenda storklubb i världen vill ha norrmannens signatur och han fortsätter bara att höja sin aktie. I onsdagens match där hans Dortmund mötte Sevilla i Champions League gjorde han två mål och har nu det makalösa facitet på 18 mål på 13 matcher i Champions League.

Nu kommer journalisten och Bild-journalisten Christian Falk med ett djärvt påstående. Han menar att Dortmund inte kommer att lyckas behålla Haaland nästa säsong, om de fortsätter att prestera dåligt i ligan. 

Dortmund ligger på sjätte plats i ligan, vilket innebär att de missar Champions League-spel nästa år om resultaten står sig säsongen ut. Skulle detta scenario inträffa, kommer den tyska klubben inte att lyckas behålla sin supertalang, då han troligtvis kommer att vilja spela i en klubb som är med i turneringen. 

Klubbar som Chelsea, Real Madrid och Liverpool rycker alla i den unge norrmannen.