Emil Forsberg spelar i Leipzig Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅNEmil Forsberg spelar i Leipzig Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN
Emil Forsberg spelar i Leipzig Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN
Emil Forsberg Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNEmil Forsberg Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Forsberg Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Emil Forsbergs ilska: ”Det är pappskallar”

Publicerad

Emil Forsberg uppgavs ha en konflikt med sin tränare i Leipzig.

Men den svenske mittfältaren slår tillbaka.

– Det är bara pappskallar som skrivit det, säger han i en intervju med Café.

Emil Forsbergs långa skadefrånvaro i RB Leipzig fick spekulationerna att dra i gång. Och i slutet av mars kom uppgifter som pekade på att svenskens tillvaro i Bundesliga-jättarna är allt annat än harmonisk. 

26-åringen uppgavs vara i konflikt med tränaren Ralph Hasenhüttl, och tyska Bild skrev att ett bråk uppstått mellan de två inför stormötet med Bayern München.

– Jag fick en liten chock. Det var en polare som skickade artikeln och frågade om jag verkligen hade sagt så, sa Forsberg om artikeln efter träningslandskampen mot Chile.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

Emil Forsberg: ”Bara pappskallar”

Samtidigt florerade flera uppgifter i Tyskland som menade att Forsbergs magmuskelskada var mystisk – och att hans frånvaro från laget egentligen hade att göra med tränarkonflikten, och att han var på väg att lämna Leipzig.

– Det är bara pappskallar som skrivit det. Det var någon läkare som tyckte det var jättekonstigt att jag var borta så länge men han visste inte ens vilken skada jag hade och han känner inte mig. Sånt får man alltid ta med en nypa salt. Det är personer som bara vill hitta på saker för att skapa rubriker, det var oerhört konstiga påståenden, säger Forsberg i en intervju med Café.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Forsberg: ”Var småläskigt”

Mittfältaren menar dock att skadan stundtals skapade grubblerier under vintern, när det inte fanns någon tydlig prognos för hur länge han skulle bli borta.

– Det var småläskigt när ingen visste hur lång tid det skulle ta att bli frisk. Samtidigt hade jag hela tiden inställningen att bli frisk, att jag skulle spela VM, säger Forsberg.

Hela intervjun med Emil Forsberg går att läsa i senaste numret av Café.

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag