Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emil Forsberg om kaoset och speltiden i RB Leipzig

Emil Forsberg om tränarbytet i Leipzig
Emil Forsberg.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Emil Forsberg inledde Bundesliga-säsongen på bänken.

Men efter att ha fått en ny tränare tycks trenden ha vänt uppåt för svensken.

– Det har varit lite för mycket bergochdalbana egentligen, säger han.

Emil Forsbergs Leipzig har bytt tränare igen. Efter en tuff start på säsongen fick Domenico Tedesco gå när man förlorade första Champions League-matchen mot Schaktar Donetsk. Även den svenske mittfältaren själv hade det jobbigt i början av säsongen då han knappt fick spela under de inledande fyra matcherna.

– Vi inledde inte alls bra. Dåligt generellt från hela laget, vi spelade inte bra. Det var tufft, vi var stabila, skapade inte mycket och var inte bra nog. 

– Men nu har vi fått in en ny tränare igen i Marco (Rose) som vet vad han vill och står för en bra fotboll. Så jag tycker vi gjorde två riktigt bra matcher både mot Dortmund och Real Madrid, nu senast åkte vi på ett litet magplask men jag tycker att det känns bra, vi är på en god väg och utnyttjar våra bästa spelare på rätt plats.

Hur ser du på din situation? 

– Det känns bra, jag har spelat de tre senaste och känner stort förtroende. Jag har aldrig varit orolig, jag har samlat på mig lite erfarenhet genom åren och tränat på och hållit mig i bra form. Det är det man kan göra, och sen slutar det som det slutar. Det som hände det hände, men nu har vi ny tränare och det känns bra.

”Det är klart man funderade”

Forsbergs agent Hasan Cetinkaya gick i augusti ut och var kritisk mot hur klubben behandlade hans spelare.

– Det pågår en rotation med flera starka spelare i offensiven och det är okej. Det som inte alls är okej är att Emil inte är med i den rotationen. Emil har stått bakom klubben, tränar bra och förtjänar respekt. Men det finns folk i klubben som inte verkar tycka det, sa Cetinkaya bland annat då.

Agenten förtydligade aldrig vem han menade att det var som inte verkade tycka att Forsberg förtjänar respekt, och spelare själv vill inte kommentera saken särskilt djupt.

– Det är saker man inte behöver gå in på, jag har som sagt varit med länge och vet hur det fungerar. Jag fick inte spela även fast vi torskade och inte spelade bra, så det är klart man funderade. Men jag var aldrig orolig.

Han vet heller inte varför han bara fick spela 17 minuter på fyra matcher i säsongsinledningen.

– Det är svårt att svara på, vi vann inga matcher och jag spelade inte, så jag tänkte inte så mycket. Jag tränade på och hade ett bra snack med klubben som var konkret, så det löste sig snabbt. Ibland har vissa tränare andra idéer, och jag har varit där så pass länge att jag inte kände mig orolig. 

Hur har det varit för er att byta tränare igen? 

– Det är klart att det har varit lite för mycket bergochdalbana egentligen, vi har saknat lite kontinuitet. Men nu fick vi in Marco som är född i Leipzig, har varit i koncernen ett tag och vill spela en rak och bra fotboll där varje spelare vet vad han ska göra. Jag tycker att det ska bli intressant. 

Var det otydligt med förra tränaren?

– Nej, inte otydligt. Jag och Domenico hade också en bra relation men ibland går inte resultaten vägen och då blir det som det blir i fotboll.

TV: Janne Andersson motiverar landslagsvalet