Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emil Forsberg hyllas: ”Svenske kungen”

Foto: KH / IMAGO IMAGES / KARINA HESSLAND WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: BERND KöNIG / IMAGO IMAGES / BERND KÖNIG WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Emil Forsberg var tillbaka som målskytt när hans RB Leipzig besegrade Hertha Berlin med 5-0.
Enligt Fotbollskanalen, får nu den svenska stjärnan toppbetyg efter matchen. 

Under lördagskvällen kunde RB Leipzig räkna in en storseger mot Hertha Berlin – och en som återfanns på plan då var svenske landslagsspelaren Emil Forsberg. 

I den 17:e matchminuten skickade Forsberg in 1-0 från nära håll – och sedan fortsatta det att rulla på för Leipzig som tillslut vann med 5-0.  

– Det var väldigt kul att spela i dag och vi kunde glädja våra fans. Det var en stark laginsats som vi kan vara stolta över sa Emil Forsberg till klubbens hemsida i går.

 

Nämnd som ”svenska kungen” 

Emil Forsberg lämnade den svenska landslagsamlingen efter matchen mot Rumänien, senare samma kväll kom uppgifter från Aftonbladet att Forsberg lämnat i vredesmod. 

Uppgifterna förnekades sedan och landslaget menade att Forsberg haft känningar i ljumsken. Men mycket talade ändå för att han skulle kunna vara med från start i matchen med Leipzig. Och han gav minst sagt ett fint formbesked under lördagskvällen. 

Och enligt Fotbollskanalen så får nu Emil Forsberg toppbetyg av lokaltidningen Leipziger Volkszeitung. 

Tillsammans med Yussuf Poulsen som blev tremålsskytt i matchen så får Forsberg det högsta betyget 1 av 6. 

Den tyska lokaltidningen ska även ha benämnt Forsberg som ”den svenske kungen” och öst beröm över såväl målet som framspelningen till 3-0.