Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emil Forsberg hyllas: ”Bättre än på länge”

Emil Forsberg.
Foto: KH VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/KARINA HESSLAND WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Forsberg har gjort en stark höst.
Foto: MARTIN HOFFMANN BERLINER STR.31 VIA WW / IMAGO IMAGES/MARTIN HOFFMANN WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Emil Forsbergs RB Leipzig är tvåa i Bundesliga - och jagar Bayern München i toppen. 

Nu hyllas landslagssvensken av ansedda tidningen Kicker, som utser svensken till tredje bästa offensiva mittfältare i ligan efter att halva säsongen är spelad. 

”Svensken är i bättre form än på länge”, skriver den tyska tidningen. 

Emil Forsbergs RB Leipzig är med och utmanar Bayern München om ligatiteln den här säsongen och när halva säsongen är spelad är laget tvåa i Bundesliga, fem poäng efter serieledaren. Senaste omgången var dock ett rejält bakslag för Leipzig, som förlorade mot bottenlaget Mainz med 3-2 och tappade mark mot Bayern. Men när säsongen nu kommit halvvägs får det ses som en lyckad första halva av Leipzig. 

Hyllas av ansedda tidningen 

De är även vidare till andra rundan av Champions League, efter att ha gått vidare i gruppspelet efter att ha slagit ut bland andra Manchester United. I andra rundan väntar nu Liverpool för Emil Forsbergs gäng. 

Landslagssvensken har varit en nyckelspelare under hela säsongen och stått för fyra mål och fyra framspelningar i ligan och ett mål och en framspelning i Champions League. Nu hyllas svensken också av ansedda Kicker som i sin årliga sammanställning efter att halva Bundesliga är spelad har Sundsvallssonen på en tredjeplats bland de offensiva mittfältarna. 

”Är i bättre form än på länge”

Thomas Müller och Lars Stindl är etta respektive tvåa. 

”Svensken är i bättre form än på länge och är med sin utmärkta bollkänsla och känsla för spelet en nyckelspelare för Leipzig igen”, skriver tidningen. 

På lördag väntar nu en viktig match för Leipzig som möter tabelltrean Bayer Leverkusen på hemmaplan. Där får man klara sig utan Forsberg som har problem med ett knä.