Foto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: ALEX GOTTSCHALK/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST

Egna klubben ifrågasätter 12-åriga talangens ålder

Publicerad

Tolv år och skyttekung i den tyska U17-serien.

Supertalangen Youssoufa Moukokos framfart har fått många att undra: Är han verkligen så ung?

– Jag kan tänka mig att hans ålder bara är uppskattad, säger Dortmunds tränare Timo Preus enligt Daily Mirror. 

Det var i början av september som Dormtunds jättelöfte Youssoufa Moukoko skapade rubriker över hela fotbollsvärlden.

Den tolv år gamle anfallaren gör succé i storklubbens U17-lag och ledde då skytteligan på 13 gjorda mål, något som har väckt misstankar. Misstankar om att tolvåringens födelseattest – som stipulerar att han föddes i kamerunska staden Yundeungster den 20 november 2004 – kan vara förfalskad.

– Det är ovanligt att en tolvåring har fysik som en 17-åring, sa idrottsläkaren Joachim Schubert enligt Dagbladet. 

– Om han verklig är tolv tycker jag att det är tveksamt att han spelar med 17-åringar. Jag tvivlar på att det är något han kan göra under en längre period. 

Tränaren: "Det är inget fusk"

Nu har en av klubbens tränare uttalat sig angående Youssoufa Moukoko.

U23-tränaren Timo Preus tror inte att Moukoko är tolv år gammal.

– Jag kan tänka mig att hans ålder bara är uppskattad. Jag tror att han kanske är ett eller två år äldre, men han är definitivt inte 17, säger Preus enligt Daily Mirror. 

– Det är klart  att det inte är hans eget fel, det är inte så att grabben fuskar eller så.

Supertalangens pappa har nyligen uttalat sig angående sonens ålder.

– Hans ålder är korrekt. Direkt efter att han föddes registrerade jag honom vid det tyska konsulatet och han har ett tyskt födelseattest. Dessutom är hans mamma 28 år gammal, så han kan inte vara äldre, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag