Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dumpas av Bayern efter nio säsonger

Foto: ANDREAS SCHAAD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS GEBERT / REUTERS BILDBYRÅN

Efter nio år tvingas Jerome Boateng att lämna Bayern München i sommar, det skriver tyska Bild.

Nu gör tre Londonklubbar upp om mittbacken.  

Jerome Boateng är inne på sitt FC Bayern München. 

Mittbacken sitter på ett utgående kontrakt men har tidigare varit tydlig med att han gärna skriver på ett korttidskontrat och stannar i klubben. 

– Jag kan absolut tänka mig (att stanna). Mina barn känner sig hemma här och med Hansi Flick som tränare och det här laget är det väldigt kul, har Boateng tidigare sagt till Kicker. 

Nu talar dock mycket för att den här säsongen blir mittbackens sista i klubben. Enligt uppgifter till tyska Bild har Bayern München beslutat sig för att inte förlänga 32-åringens kontrakt. 

Istället ska Bayern se RB Leipzigs Dayot Upamecano, 22, som sin framtida mittback.   

Premier League-klubbarna står på kö

En flytt från Bayern München behöver dock inte innebära slutet för Boateng. Flera Premier Leagueklubbar sägs stå på kö för att knyta till sig mittbacken gratis i sommar. Enligt Daily Mirror är Londonklubbarna Arsenal, Tottenham och Chelsea alla intresserade av Boatengs tjänster. 

Jerome Boateng kom till Bayern München år 2011 och har under sin tid i klubben blivit tysk mästare hela 8 gånger och Champions League-mästare två gånger. Han var även en del av det tyska landslag som vann VM-guld 2014.  

Zlatan räddar Milan med historiskt mål