Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla assist från Rolfö i återstarten

Foto: OLIVER BAUMGART VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Damernas Bundesliga startade igen på fredagen. Wolfsburg vann stort mot Köln och landslagsstjärnan Rolfö hade stor del i segern.

Det blev en bekväm seger för Wolfsburg mot Köln i omstarten. 1-0 kom genom en straff som Pernille Harder satte. Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö låg sedan bakom både 2-0 och 3-0 efter att ha assisterat först Svenja Huth och sedan Alexandra Popp. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter att Pernille Harder gjort sitt andra mål i den 78:e minuten.

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl fick idag se sitt Wolfsburg vinna från avbytarbänken. Lindahl har tidigare berättat att hon inte kommer att få förnyat kontrakt och tidigare i dag bekräftade hon för Fotbollskanalen att hon gjort klart med ny klubb.

– Jag vill inte säga mer nu utan det kommer ett besked i juli, säger hon till Fotbollskanalen.

37-årige Lindahl har spelat i Wolfsburg sedan juli 2019. I en intervju med TT i mars i år berättade Lindahl att hon siktar på OS 2021.

– OS har ju varit mitt stora mål, det som jag har kämpat hårt för. Så om jag bara hamnar i en spännande, intressant och inspirerande fotbollsmiljö så borde det ge tillräckligt med energi för att kämpa ett år till. Tanken är att jag ska köra över OS, sade hon då till TT.

Den tredje svenskan i Wolfsburg, Madelen Janogy fanns inte med i truppen till dagens match.