Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Draget: Haaland kan ersätta Lewandowski

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MIS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LEON KUEGELER / BILDBYRÅN

Robert Lewandowski, 33, kan lämna Bayern München. 

Nu har storklubben identifierat en ersättare. 

Ledtråd: Det handlar om en norrman som har haft en bra tid i Bundesliga. 

Det har varit på gång under sommaren, transferrykten gällande Robert Lewandowski. Polens anfallsstjärna, som gjorde två mål mot Sverige i sommarens EM, har vid flera tillfällen sagt att han inte stänger några dörrar till en flytt. Lewandowski, som har öst in i mål i Bayern München, kopplades starkt med Chelsea, men Londonklubben landade till slut Romelu Lukaku. 

Nu rapporterar tyska tidningen Bild att Lewandowski, vars kontrakt löper ut sommaren 2023, kan komma att lämna Bundesligajätten. Möjliga alternativ tycks vara Manchester City och Paris Saint-Germain.

Haalands utköpsklausul: 740 miljoner kronor

Bild skriver vidare att Bayerns jakt på en ersättare är redan i gång och det finns en spelare som sticker ut ordentligt. Det handlar givetvis om Borussia Dortmunds storstjärna Erling Braut Haaland, 21. Norrmannen har inlett den här säsongen strålande och uppges vara högaktuell för en flytt till Dortmunds rival. Haalands utköpsklausul aktiveras nästa sommar och då är prislappen närmare 740 miljoner kronor. 

”Bayern München kommer ge det ett försök”, skriver trovärdiga Bild-journalisten Christian Falk på Twitter sent under onsdagskvällen. 

Robert Lewandowski har gjort 13 mål på tio matcher hittills. Han kom från just Dortmund 2014. 

https://twitter.com/cfbayern/status/1448397036865400836