Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmunds besked: Reyna är inte till salu

UPPGIFTER: Giovanni Reyna, 17, debuterade förra säsongen och gör stora avtryck i Borussia Dortmund. I premiären av Bundesliga i helgen stod amerikanen för ett mål och ordnade en straff i Dortmunds 3-0 seger mot Mönchengladbach. Dortmundtränaren Lucien Favre ser 17-åringen som en viktig del i sitt framtida lag. 

– Gios rörelser är bra, han är farlig för mål, även som framspelare. Han kan läsa spelet bra och försvara bra. Han är intelligent. Reyna har väldigt mycket för en spelare som bara är 17 år. Och kommer att stanna i Dortmund länge, säger han enligt Bild

Reynas framfart i Bundesliga har dock inte gått obemärkt förbi. Den förre Dortmundtränaren Jürgen Klopp vill värva amerikanen till sitt Liverpool redan nu – men Dortmund har inga intentioner att sälja sitt superlöfte enligt tyska Bild.  Dortmund sportchef Michael Zorc har varit väldigt tydlig med att spelaren inte är till salu och jobbar istället på att förlänga Reynas kontrakt. Reyna skrev inför 2019 ett kontrakt med Dortmund på 2+3 år vilket innebär att hans kontrakt förlängs till 2023 efter den här säsongen. Liverpool och resterande klubbar ser helt enkelt ut att få vänta. 

HUGO HÖGLUND

Dortmund jobbar på att behålla Giovanni ReynaFoto: NORBERT JANSEN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE