Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmund tvingas nu att sänka priset på Sancho

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

När Jadon Sancho skulle lämna Borussia Dortmund förra året ville ingen av de intresserade klubbarna hosta upp summan som krävdes. 

Nu har den tyska storklubben valt att sänka priset till dryga miljarden för att engelsmannen ska kunna lämna klubben i sommar, enligt ESPN. 

– Det finns vissa krav som behöver mötas, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc till Sport 1. 

Jadon Sancho har på grund av skadeskäl haft en lugnare start på säsongen än vanligt, i alla fall för att vara honom. På 34 matcher för Borussia Dortmund har han noterats för 12 mål och 18 assist. 

Det var tal om att 21-årige Sancho skulle lämna Dortmund redan förra säsongen, trots att han hade ett avtal med den tyske storklubben tills 2023. Då var utköpsklausulen 120 miljoner euro, enligt ESPN. Det motsvarar lite drygt 1,2 miljarder svenska kronor. Den summan var de intresserade klubbarna, som exempelvis Manchester United, inte villiga att hosta upp för den unga engelsmannen. 

Dortmund sänker priset på Sancho

Nu närmar sig sommarens transferfönster och Dortmund har, enligt uppgifter till ESPN, valt att sänka priset för Sancho. Numera har han och klubben en överenskommelse och han gå för den ringa summan 100 miljoner euro, motsvarande dryga miljarden i svenska kronor. 

– Det finns vissa krav som behöver mötas för att Jadon ska kunna lämna i sommar. Tajming och klausul är två har varit, och är fortfarande, avgörande parametrar, berättar Dortmunds sportchef Michael Zorc för Sport 1. 

Den eftertraktade lagkamraten Erling Braut Haaland har ingen sådan överenskommelse, enligt Zorc. 

Förra säsongen uppgavs Sancho vara så gott som klar för Manchester United, men värvningen sprack i sista stund. United trodde att Dortmund bluffat kring summan och deadline-datumet 10 augusti. Det gjorde dem inte och även efter den 10:e kunde inte United mäta sig med övergångssumman.