Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmund straffas – bröt mot reglerna

Foto: MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO/POOL / MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter helgens derbyseger spreds en video på sociala medier där Dortmunds spelare firar segern mot Schalke på lagets buss. 

Nu bötfälls de över 750 000 kronor för att ha festat utan munskydd och inte hållit social distansering, rapporterar ESPN. 

När Borussia Dortmund slog Schalke 04 med 4-0 i helgens revierderby var det många som var sugna på att fira. I en video som blivit viral på sociala medier syns stjärnor som Erling Haaland och Emre Cam fira i fören på lagets buss. Haaland, Cam och flera andra lagkamrater står nära varandra och ingen bär munskydd. 

När de återvänder med bussen till träningsområdet möts de av 200 fans som även de står nära varandra. Flera syns utan munskydd. 

Nu bötfälls laget 75 000 euro, drygt 75 000 svenska kronor, av tyska ligan (DFL) för brott mot coronarestriktionerna, enligt ESPN. 

https://twitter.com/Keven_Bader/status/1364146850014654468

– Med all förståelig glädje över derbysegern förekom brott mot Corona-reglerna i går kväll under lagets återresa till träningsområdet, vilket inte kan tolereras, sa Borussia Dortmund i ett pressmeddelande under söndagen. 

Det tyska laget är det första att bötfällas av tyska ligan (DFL) för brott mot ligans coronarestriktioner.