Foto: THOMAS PAKUSCH / IMAGO/PAKUSCH IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: THOMAS PAKUSCH / IMAGO/PAKUSCH IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: THOMAS PAKUSCH / IMAGO/PAKUSCH IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: TEAM2 / IMAGO/TEAM 2 IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: TEAM2 / IMAGO/TEAM 2 IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: TEAM2 / IMAGO/TEAM 2 IMAGO SPORTFOTODIENST

Dortmund-stjärnan blev utburen på bår

Publicerad

Borussia Dortmund föll tungt i derbyt mot Schalke 04.

Efteråt förvärrades smärtan sedan anfallsesset Michy Batshuayi lämnat arenan på kryckor efter en skada – något som kan öppna upp för svensktalangen Alexander Isak.

Söndagskvällen utvecklade sig till att bli en mardröm för Borussia Dortmund. Laget föll med 2-0 i Ruhr-derbyt mot Schalke 04, och sent i matchen tvingades Michy Batshuayi utgå från matchen efter en skada.

Batshuayi, som lånats ut till Dortmund från Chelsea, föll till marken sent i matchen efter att ha tacklats av Benjamin Stambouli. 

Batshuayi vred sig i smärtor och fick bäras av planen på bår och lämnade senare arenan på kryckor för att uppsöka sjukhus. Enligt tyska Ruhr Nachrichten fruktar nu klubben att anfallaren råkat ut för ett benbrott – något som skulle kunna äventyra resten av belgarens säsong.

 

LÄS MER: Se Bundesliga gratis – här är veckans matcher

 

Kan öppna för Alexander Isak

Skulle det visa sig att Batshuayis säsong är över kan det komma att öppna upp för Alexander Isak.

18-åringens framtid i klubben har varit osäker under en längre tid och nyligen skrev tyska Bild att den svenske talangen är på väg att lämna. Isak var bänkad när Dortmund förlorade med 0-6 mot Bayern München för ett par veckor sedan och när man mötte Stuttgart förra veckan fanns svensken inte ens med på avbytarbänken.

Isak har bland annat kopplats till spanska Real Sociedad, och flera har menat att en utlåning skulle vara det bästa för svensken.

– Det har varit en tuff säsong för Isak. Han har bara fått spela ett fåtal minuter med Dortmund i Bundesliga och konkurrensen är stenhård i anfallet, med spelare som Aubameyang, Jarmolenko och Pulisic. Det har varit svårt för Isak att slå sig in i laget, sa journalisten Hardy Hasselbruch i december. 

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag