Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dortmund-stjärnan blev utburen på bår

Foto: THOMAS PAKUSCH / IMAGO/PAKUSCH IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: TEAM2 / IMAGO/TEAM 2 IMAGO SPORTFOTODIENST

Borussia Dortmund föll tungt i derbyt mot Schalke 04.

Efteråt förvärrades smärtan sedan anfallsesset Michy Batshuayi lämnat arenan på kryckor efter en skada – något som kan öppna upp för svensktalangen Alexander Isak.

Söndagskvällen utvecklade sig till att bli en mardröm för Borussia Dortmund. Laget föll med 2-0 i Ruhr-derbyt mot Schalke 04, och sent i matchen tvingades Michy Batshuayi utgå från matchen efter en skada.

Batshuayi, som lånats ut till Dortmund från Chelsea, föll till marken sent i matchen efter att ha tacklats av Benjamin Stambouli. 

Batshuayi vred sig i smärtor och fick bäras av planen på bår och lämnade senare arenan på kryckor för att uppsöka sjukhus. Enligt tyska Ruhr Nachrichten fruktar nu klubben att anfallaren råkat ut för ett benbrott – något som skulle kunna äventyra resten av belgarens säsong.

 

LÄS MER: Se Bundesliga gratis – här är veckans matcher

 

Kan öppna för Alexander Isak

Skulle det visa sig att Batshuayis säsong är över kan det komma att öppna upp för Alexander Isak.

18-åringens framtid i klubben har varit osäker under en längre tid och nyligen skrev tyska Bild att den svenske talangen är på väg att lämna. Isak var bänkad när Dortmund förlorade med 0-6 mot Bayern München för ett par veckor sedan och när man mötte Stuttgart förra veckan fanns svensken inte ens med på avbytarbänken.

Isak har bland annat kopplats till spanska Real Sociedad, och flera har menat att en utlåning skulle vara det bästa för svensken.

– Det har varit en tuff säsong för Isak. Han har bara fått spela ett fåtal minuter med Dortmund i Bundesliga och konkurrensen är stenhård i anfallet, med spelare som Aubameyang, Jarmolenko och Pulisic. Det har varit svårt för Isak att slå sig in i laget, sa journalisten Hardy Hasselbruch i december. 

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i Bundesliga – direkt i Messenger

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!