Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döms till fängelse efter lyxiga smekmånaden

Foto: ANTHONY DIBON / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Lucas Hernandez, 25, är i blåsväder. 

Franske världsmästaren riskerar ett års fängelse. 

Detta efter att ha brutit mot ett besökförbud.  

Det var för drygt fyra år sedan som Lucas Hernandez förbjöds av en domstol i Madrid från att besöka eller ha kontakt med sin flickvän. Enligt domstolen var Hernandez tvungen att hålla ett avstånd på 500 meter. Detta eftersom paret hade hamnat i ett bråk med varandra. Flickvännen fick vårdas på sjukhus för lättare skador hon ådrog sig. 

Men därefter blev relationen mellan dem två bättre och de bestämde sig för att åka till Las Vegas för att gifta sig. Senare åkte de på en supersmekmånad till Bahamas. 

Ville omvandla straffet till samhällstjänst

Det innebar förstås att Hernandez, med det agerandet, hade brutit mot besökförbudet – vilket har nu fått konsekvenser. 

Under onsdagen dömdes han till ett års fängelse av en domstol i Madrid, rapporterar flera spanska medier. Tingsrätten har skickat en kallelse till fotbollstjärnan där det står att han måste infinna sig i Madrid senast den 19 oktober för att avtjäna sitt fängelsestraff. Spelarens advokater ville att straffet skulle i stället omvandlas till samhällstjänst, men har nu fått avslag. Enligt spanska AS har en överklagan skickats och Hernandez hoppas fortfarande att få slippa sitta inne. 

TV: ”Var bäst i konkurrens med publiken”