Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen över Isak i Tyskland: ”Flopp”

Alexander Isak i Dortmund-tröjan.Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO IMAGES / MORITZ MÜLLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak är klar för Real Sociedad. 

De tyska medierna är överens om att det var en bra försäljning av Borussia Dortmund. 

”Han riskerade att bli en dyr hyllvara om han hade stannat”, skriver tidningen Ruhr Nachrichten. 

Efter genombrottet i AIK så var det flera europeiska tungviktare som var på jakt efter Alexader Isak. De tidiga rapporterna gjorde gällande att Real Madrid låg nära till hands att värva svensken, men till slut var det Borussia Dortmund som vann dragkampen och i januari 2017 anslöt han till Bundesligalaget. 

Men Isak hade problem att ta plats i det tyska topplaget. Totalt blev det endast 116 minuter i Bundesliga för Isak som dock tack vare utlåningen till Willem II i vintras fick fart på sin karriär igen. 

”Det är en bra affär för Dortmund”

Under våren stod han för 13 mål och sex assist med den holländska klubben. Det väckte Real Sociedads intresse och på onsdagen presenterades 19-åriga Isak officiellt av La Liga-laget. 

Enligt spanska uppgifter till SportExpressen kostar 19-åringen runt 80 miljoner kronor (något mindre än vad han kostade då han köptes från AIK) och uppgifter i Spanien gör gällande att Dortmund har en återköpsklausul inskriven i affären. 

Trots förlustaffären är de tyska medierna överens om att Dortmund har gjort rätt i att sälja Isak. 

”Det är en bra affär för Dortmund. De gör ingen stor förlust på en spelare som aldrig riktigt fick fäste i klubben och trots målen i Holland så litade de inte på honom”, skriver lokaltidningen Ruhr Nachtrichten. 

https://www.instagram.com/p/BynQcCKInlN/

Domen över Isak i Tyskland: ”Flopp” 

Samma tidning skriver vidare: ”För Dortmund är det här ett ekonomiskt bra slut på en sportslig miss. De fick chansen att sälja en spelare som det inte fanns något intresse för bara för ett halvår sedan. Isak riskerade att bli en dyr hyllvara om han hade stannat”. 

Die Welt är inne på samma spår. Under rubriken: ”Trots att han var en flopp så funkar Dortmunds strategi” skriver de att Dortmund arbetar hårt med att plocka in unga spelare, förädla dem och sälja vidare ännu dyrare. Det har fungerat med exempelvis Ousmane Dembele (såldes till Barcelona för miljardbelopp) och förväntas bli så med Jadon Sancho. 

”Det fungerade inte med Isak, men Dortmund visar att de är beredda att satsa och går det bra så gynnar det klubben såväl sportsligt som ekonomiskt”, skriver Die Welt.