Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De vill sälja honom – finns ingen väg tillbaka”

Alexander Isak har gjort sitt i Dortmundtröjan menar Dirk Krampe. Foto: UWESPECK / BILDBYRÅN WITTERS
Nu spelar supertalangen i Willem II. Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN

Alexander Isak ska få chansen att visa upp sig för Dortmundledningen i Willem II. 

Men Dirk Krampe, som bevakat Borussia Dortmund sedan 2008, tror inte att svensken kommer att komma tillbaka till den tyska storklubben. 

– De vill sälja honom, säger han. 

Supertalangen Alexander Isak valde Borussia Dortmund efter sitt stora genombrott i AIK att gå till Borussia Dortmund, en klubb som gjort sig känd för att satsa på unga talanger. 

Och i början av sin Dortmundtid fick Isak då och då göra inhopp. Men sedan schweizaren Lucien Favre tog över har Isak hamnat helt i kylan. Så i januari lånades Alexander Isak ut till nederländska Willem II där han förväntas bli startspelare i anfallet. 

Alexander Isak är utlånad till Willem II

Är det här sista chansen för Isak att visa upp sig för Favre och resten av Dortmundledningen, för att nästa säsong ta en plats i a-laget? 

Dirk Krampe, fotbollsexpert på lokaltidningen Ruhr Nachtrichten, har bevakat Dortmund sedan 2008 och tror att det kommer att krävas något extraordinärt för att Isak ska kunna slå sig in i Dortmund. 

– De kommer att följa honom noga. Men hans chanser att komma tillbaka i sommar är minimala. Dortmund hoppas att det ska gå bra, men det kommer krävas en målexplosion från honom. Annars finns det inte en chans för honom att komma tillbaka, säger han. 

Experten: ”Dortmund vill sälja Isak”

Krampe berättar att Isak var en värvning som Dortmundledningen tog beslut om och den dåvarande tränaren Thomas Tuchel var inte medveten om att de tog in honom. Därför fick han en tuff start på sin tid i klubben. 

Det har blivit ännu tuffare för honom sedan Favre tog över. 

– Favre har gjort det tydligt att Isak inte ingår i hans planer. Dortmund vill sälja honom. Det enda problemet är att de vill ha tillbaka så mycket som möjligt av de 90 miljoner kronor som de betalade för honom, men det kommer de inte att få.