Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De första dagarna så var jag helt slut”

Glädjande nyheter från tysk fotboll. 

Hannover 96:s unga ytterback Jannes Horn, som testade positivt för covid-19 för två veckor sedan, har nu blivit friskförklarad. 

”23-åringen är officiellt frisk”, skriver Hannover på sin hemsida. 

2. Bundesligaklubben Hannover 96 var en av de första – om inte de första – i världen att berätta att en av deras spelare testat positivt för coronaviruset covid-19, deras spelare Timo Hüber. 

Till följd av det testades samtliga spelare, däribland John Guidetti som tillhör den tyska klubben sedan i januari och det visade sig att ytterligare en spelare var sjuk. Den inlånade ytterbacken från Köln, Jannes Horn. 

Tyska U21-landslagsmannen frisk från corona

Den tyska U21-landslagsmannen Horn berättar i en intervju på Hannovers hemsida att han till en början mådde ganska dåligt. 

– De första tre till fyra dagarna kände jag mig helt slut och hade feber. Det kändes som influensa. Men sedan dess har jag mått bättre för varje dag som gått, säger han och fortsätter: 

– Diagnosen kom som en chock för mig till en början och jag tänkte direkt på allt man läst och hört om hur illa det kan vara. Lyckligtvis så har jag allt eftersom känt mig mer och mer frisk. 

På fredagen kom klubben med ett glädjande besked. Efter 14 dagar i karantän gjorde Horn ett nytt test som visade att han var fri från viruset och han får nu komma ut ur sin isolering.