Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chockvände mot de regerande mästarna

Thomas Müller deppar.
Foto: LARS BARON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Florian Neuhaus gick från syndabock till hjälte.
Foto: DENNIS EWERT/RHR-FOTO/POOL / DENNIS EWERT/RHR-FOTO/POOL
Borussia Mönchengladbach vann med 3-2.
Foto: DENNIS EWERT/RHR-FOTO/POOL VIA WWW.IMA / IMAGO IMAGES/RHR-FOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Florian Neuhaus gick från syndabock till matchhjälte när Mönchengladbach slog Bayern München. 

Mittfältarens drömmål i början av den andra halvleken fullbordade en imponerande vändning. 

– Avslutet är fenomenalt, utbrister Viasats Anders Bjuhr. 

Florian Neuhaus, 23, såg ut att bli syndabock när han drabbades av ett riktigt hjärnsläpp och tog bollen med handen vilket gav straffen som Robert Lewandowski säkert förvaltade till 1-0. När Leon Goretzka gjorde 2-0 i den 26:e minuten såg Bayern München ut att gå mot ytterligare en planenlig seger.  

– Bayern är helt enkelt för bra, säger Anders Bjuhr i Viasat efter 2-0-målet. 

Drömmål av Neuhaus

Då vände det. 

Efter slarv i Bayerns uppspelsfas kom Jonas Hofmann fri med Manuel Neuer och rullade in reduceringen i den 36:e minuten.

Ett mål han följde upp med ytterligare ett. Kvitteringen, som kom på tilläggstid i den första halvleken, vinkades först av för offside men godkändes efter en VAR-granskning och Florian Neuhaus drog nog en suck av lättnad. 

Och det var inte slut där. 

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när 23-årige mittfältaren blev matchhjälte. Återigen föranleddes målet av ett slarvigt uppspel av Bayernförsvaret. Vilket ledde till att Neuhaus, framspelad av Hofmann, fick bollen utanför straffområdet och placerade in den i Manuel Neuers vänstra kryss - hur elegant som helst. 

– Det är Neuhaus som var skyldig till straffen vid 1-0 där han helt tappade skallen. Nu dundrar han in den på ett oerhört vackert sätt. Avslutet är fenomenalt, utbrister Anders Bjuhr i sändningen. 

3-2 innebär Bayern Münchens andra förlust för i år och att man riskerar att tappa serieledningen till RB Leipzig under lördagen. För Borussia Mönchengladbach betyder segern att man i allra högsta grad är med i kampen om Europaplatserna.