Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Branimir Hrgota till Eintracht Frankfurt

Frankfurt presenterar Hrgota - men skriver fel namn på det svenska landslaget.Foto: Skärmdump
Branimir Hrgota i landslagströjan.Foto: Matej Divizna

Branimir Hrgota är klar för en ny klubb i Bundesliga.

Den 23-åriga svensken har skrivit på för Eintracht Frankfurt.

– Mitt första intryck är väldigt positivt, säger Hrgota till klubbens hemsida.

Det har varit upp och ner för Branimir Hrgota i Borussia Mönchengladbach. Under sin första säsong i klubben var han involverad i hela 30 ligamatcher, även om de flesta var inhopp.

Men därefter har det blivit allt mindre speltid för anfallaren. Totalt hann han med 88 matcher och 19 mål i Mönchengladbach.

Men den senaste säsongen fick han inte starta en enda Bundesligamatch - och nu går han vidare.

Har skrivit på ett treårskontrakt

Hrgota har skrivit på ett treårskontrakt för ligarivalen Eintracht Frankfurt.

– Vi har följt Branimir ett bra tag nu och är övertygade om att han har kvalitéerna som krävs. Vi funderade på att försöka värva honom redan i vintras, så det känns väldigt bra att han är här nu. Han är en ung och utvecklingsbar spelare, så Branimir kommer att göra vårt anfallsspel än mer oberäkneligt, säger sportchefen Bruno Hübner.

Även Hrgota är nöjd med flytten.

– Mitt första intryck är väldigt positivt. Arenan är riktigt fin, säger Hrgota när han ombeds summera sina första timmar i klubben.

Blandar ihop "Tre Kronor" och "Blågult"

– Mitt mål är att göra så många matcher som möjligt för Frankfurt och att göra mål förstås. Jag vet inte så mycket om staden, men jag ser fram emot att se vad staden har att erbjuda.

Några andra som inte har full koll är Frankfurt. I sin research om Hrgota har de lyckats plocka fram hans statistik från tiden i J-Södra och de skriver dessutom om de tre landskamper Hrgota har gjort.

Men där har de gjort ett misstag. I sin text skriver de att Hrgota har gjort tre landskamper för "Tre Kronor" (hockeylandslaget) i stället för "Blågult".