Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar Solskjaers ord bakom succén

Det här är Erling Braut Haaland
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEILA COKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Erling Haaland vet hur man gör mål, på flera olika sätt. 

Flera av knepen har han lärt sig av Ole Gunnar Solskjaer. 

– Jag minns hur han lärde mig lite enkla grejer, säger Haaland till Eurosport

Efter genombrottssäsongen i Molde 2018 har det gått fort för Erling Braut Haaland. 

Ruskigt fort. 

Han bytte den norska mot den österrikiska ligan och RB Salzburg där han på blott 20 matcher gjorde 24 (!) mål. Alla storklubbar i världen dreglade över den norska målmaskinen, som i vintras valde att gå till Borussia Dortmund. 

Hur det gått där? Precis som förut. 

I sin debut för Dortmund hoppade Haaland in och gjorde hattrick direkt. Totalt har det hunnit bli 11 fullträffar på tio matcher i det tyska storlaget innan fotbollen tog paus. 

Så var kommer den här näsan för mål ifrån? 

Haaland hyllar Soslkjaer: ”Ska ha mycket kred”

En del är instinkt, en del är träning. Och så har han fått lära sig ett och annat av Norges tidigare målkung Ole Gunnar Solskjaer. 

Den förre Manchester Unitedspelaren – numera tränaren – var Haalands tränare i Molde och Haaland berättar nu för Eurosport hur de tränade extra på avslut under deras gemensamma tid i Norge. 

– Solskjaer och jag tränade på avslut och jag minns hur han lärde mig lite enkla grejer. Dels var det avslut på ett tillslag, att inte använda för mycket kraft, som att jag skulle förstöra målet. Jag tror att jag gjorde det innan, men jag tränade på att ha ett mjukare tillslag på bollen och jag alltid det i huvudet efteråt, säger Haaland till Eurosport. 

– Han har lärt mig hur man håller sig lugn och kanske främst hur man tar sig in i de områden i straffområdetdit bollen är på väg. Han förtjänar mycket kred för att ha lärt mig det.