Arturo Vidal. Foto: Natacha PisarenkoArturo Vidal. Foto: Natacha Pisarenko
Arturo Vidal. Foto: Natacha Pisarenko
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Arturo Vidal kan stämma tyska Bild

Publicerad

Tyska Bild rapporterade tidigare i dag att Bayern München-mittfältaren Arturo Vidal ska ha anlänt till en träning och luktat alkohol. Men nu dementerar mittfältaren uppgifterna på Twitter.

– Det är totalt falskt och jag ska vidta rättsliga åtgärder mot tidningen, skriver han där.

Bayern München har varit i Qatar för att ladda upp i solen inför den andra halvan av säsongen. Men i stället för att bara fokusera på att bli en bättre fotbollsspelare ska Arturo Vidal ha kommit till en träning och doftat alkohol, skriver tyska Sport-Bild.

Utöver det ska lagets chilenske mittfältsdynamo även ha lämnat lagets bas flera gånger och sedan agerat på ett berusat sätt när han återvänt.

Chilenaren dementerar ryktena

Men nu dementerar Arturo Vidal ryktena via sitt officiella Twitterkonto.

"Jag vill meddela att "nyheterna" som publicerades i dag i en tysk tidning är totalt falska. Mina advokater har redan blivit instruerade att inleda rättsliga åtgärder mot tidningen som ska ställas till svars för sina lögner. Jag är hundra procent hängiven till mitt lag och förbereder mig för resten av säsongen som kommer vara väldigt viktig för oss alla. Jag vill tacka min klubb för deras stöd och även fansen som har visat sin kärlek till mig som alltid", skriver Arturo Vidal där.

Alkohol har ställt till det för Vidal tidigare

Detta är dock inte första gången som alkohol och Arturo Vidals namn nämns tillsammans i olämpliga sammanhang.

I somras kraschade han med sin Ferrari under alkoholpåverkan och fick sitt körkort indraget.

Och bara någon månad senare blev han hemskickad från en landslagssamling, något som rapporterades bero på att mittfältaren skulle ha festat dagen innan en träning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag