Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexander Isak fick äntligen göra debut

Foto: Viasat
Foto: Viasat

Alexander Isak har äntligen fått göra debut i Borussia Dortmund.

I cupmatchen mot Sportfreunde Lotte hoppade Isak in i den 86:e minuten.

Dortmund vann matchen med 3-0.

Det har gått nästan två månader sedan Alexander Isak efter en fantastisk debutsäsong i AIK såldes till tyska Borussia Dortmund för runt 85 miljoner kronor.

Men sedan dess har man inte sett så mycket av den svenska supertalangen. 17-åriga Isak har lämnats utanför truppen helt och hållet så här långt under säsongen.

Isak fick äntligen göra debut

Fram till i dag.

För när Dortmund ställs mot tredjedivisionslaget Sportfreunde Lotte i cupen så tog Isak först plats på bänken för första gången i sin nya klubb.

Sen, i ledning 3-0 i den 86:e minuten, så fick han sina första minuter i den tyska storklubben.

Isak ersatte Gonzalo Castro och tog direkt plats i straffområdet för en hörna. Hörnan skickades in och Isak såg ut att få en gyllene chans direkt när bollen kom ut mot honom då har var ren i mitten av straffområdet. Men Isaks touch blev inte som han hade hoppats och bollen rensades bort.

Isak inblandad i spelet

Nästa sekvens Isak var inblandad i var när han nickade ner bollen till André Schürrle i straffområdet. En Lotteback han dock emellan och skickade undan passningen.

Roligare än så blev det inte.

När matchklockan hade tickat upp på 90 minuter blåste domarna av matchen. Dortmund vann med 3-0 efter mål av Christian Pulisic, André Schürrle och Marcel Schmelzer.

Efter matchen fick Dortmundtränaren Thomas Tuchel frågar om Isak. Tuchel manar dock att Isak inte ska förvänta sig en startplats från och med nu.

– Han måste ha tålamod. Han har Pierre-Emerick Aubameyhang och André Schürrle framför sig, säger Tuchel till Ruhr Nachtrichten.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!