Albin Ekdal är tillbaka i Hamburgs matchtrupp. Foto: Imago SportfotodienstAlbin Ekdal är tillbaka i Hamburgs matchtrupp. Foto: Imago Sportfotodienst
Albin Ekdal är tillbaka i Hamburgs matchtrupp. Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Marcus Ericsson / BildbyrånFoto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Albin Ekdal tillbaka i Hamburgs matchtrupp

Publicerad

Glädjebeskedet till Erik Hamrén:

Innermittfältaren Albin Ekdal, 26, är tillbaka i Hamburgs trupp – efter fyra månaders skadefrånvaro.

Albin Ekdal blev direkt en nyckelspelare i HSV efter flytten från Cagliari i fjol somras. Svensken startade i de tio första Bundsligamatcherna i höstas, men skadade foten i mötet med Hoffenheim i oktober.

Illa, visade det sig. Foten behövde opereras och Ekdal missade EM-playoffmatcherna mot Danmark.

Nu är Albin Ekdal redo för spel

Först nu, fyra månader senare, är han redo för spel igen och ingår i truppen till dagens svenskmöte med Oscar Wendts Mönchengladbach.

– Albin har slitit brutalt hårt med sin rehab. Härligt att han redan är tillbaka, säger HSV-tränaren Bruno Labbadia till Hamburger Morgenpost.

Ekdal, som lär får börjar på bänken, är rejält spelsugen:

– Jag kan knappt vänta tills jag får springa ut på planen.

 

Torbjörn Westlin
Torbjörn Westlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag