Foto: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK / BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK / BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK / BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Buas ut – efter tidernas ”sämsta nationalsång”

Publicerad

Rachel Platten fick äran att sjunga den amerikanska nationalsången inför matchen mellan Utah Royals och Chicago Red Stars.

Det gick sådär.

Hela arenan buade ut den kända artisten – som tvingades be om ursäkt efter hjärnsläppet.

– Jag är så ledsen, sa hon i mikrofonen, skriver Busted Coverage. 

För två år sen dök Rachel Platten upp från ingenstans och levererade monsterhiten "Fight song", som i dag har drygt 260 miljoner spelningar på Spotify.

Sedan dess har hon flitigt anlitats som sångerska i samband med diverse idrottsevenemang i hemlandet USA, bland annat på MLB:s finalspel World series och vid basebollens allstar-matcher.

I helgen fick hon återigen chansen att sjunga den amerikanska nationalsången "The star-spangled banner" inför fotbollsmatchen mellan Utah Royals och Chicago Red Stars i NWSL (den amerikanska fotbollsligan för damer). Det hela slutade i en smärre katastrof.

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

Stjärnans hjärnsläpp – buas ut av publiken

36-åringen glömde helt bort texten till nationalsången och fick vid flera tillfällen börja om. Spelarna som hade radat upp sig på innerplanen hade svårt att hålla sig för skratt och publiken svarade med att bua ut Platten, skriver Busted Coverage – som beskriver det hela som "Rachel Plattens bidrag till priset för tidernas sämsta nationalsång".

Rachel Platten var förtvivlad efter hjärnsläppet på innerplan.

– Herregud, jag är så ledsen. Kan någon säga hur nästa rad går?.

Den kända artisten var även inbokad för en konsert på samma arena efter matchen och enligt sajten ska Platten ha stannat kvar för att genomföra den. Detta trots den dråpliga situationen innan matchen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag