Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Guidetti föredrar denna klubb före Galatasaray”

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

John Guidetti kopplas ihop med flera europeiska storklubbar. 

Själv är han inte inställd på någon flytt - trots de senaste veckornas uteblivna speltid i Alaves.

– Jag är ju inte ledsen över att det går bra för laget, utan jag är glad och då får man köpa det, säger han.

John Guidetti kämpar med speltiden i Deportivo Alaves. Den här säsongen har han stått för sex framträdanden i La Liga hittills, och i vissa matcher har han inte ens funnits med i matchtruppen. 

Men anfallaren är inte orolig. 

– Det går bra på träning, jag gör min grej men jag har full förståelse för att de inte byter just nu, säger Guidetti och utvecklar: 

– Vi ligger tvåa i La Liga (fyra med samma poäng som tvåan, reds anm), vi har tagit mer poäng än både Real Madrid och många andra stora klubbar ute i andra ligor. Så det går otroligt bra för oss just nu och då förstår jag att man inte byter ett vinnande koncept, säger han. 


LÄS MER: Kiese Thelins kritik mot Fotbollsgalan: ”Inte seriöst” 


Vad har tränaren sagt till dig? 

– Jag har inte pratat med tränaren på det sättet, men det finns inga problem utan vi jobbar på bara, säger Guidetti.

– Jag är en del av laget och i slutet av dagen är fotboll en lagsport. Just nu går laget bra och när jag blir kallad för att göra mitt jobb kommer jag göra det. Jag bidrog mycket till att laget stannade kvar i högsta divisionen förra året och jag har spelat mer än hälften av matcherna i år. Så det kommer. 

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Har kopplats ihop med storklubbar

De senaste veckorna har Guidetti dock kopplats ihop med ett antal klubbar - som Galatasaray. I den turkiska storklubben arbetar den före detta svenska landslagsmannen Johan Elmander som Norden-scout. 

– Jag låter min agent sköta allt sådant där och så fokuserar jag på fotbollen. Det är vad jag har att säga, säger Guidetti om ryktena.


LÄS MER: Johan Elmanders nya liv som fotomodell och miljökämpe 


Har du haft någon kontakt med Elmander? 

– Nej, det har jag inte haft. Jag låter min agent sköta allt det där som sagt. 

Hur ser du på Galatasaray som klubb? 

– Galatasaray är en jättestor klubb, en fantastisk klubb med supportrar som är helt otroliga och fotbollsspelare som är väldigt duktiga. Det är en otroligt stor klubb. 

Men skotska Daily Record - som hänvisar till turkiska Webaslan - rapporterar att John Guidetti föredrar en flytt till sin gamla klubb Celtic före Galatasaray.

John Guidetti har kontrakt med Deportivo Alaves fram till 2022.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.