Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter kontraktet – på grund av rasism

Har du koll på de svenska spelarna i Europas största ligor?
Eni Aluko i Juventus-tröjan
Foto: Instagram

Eni Aluko bryter kontraktet med Juventus i förtid. 

Den engelska landslagsspelaren menar att hon tröttnat på att mötas av rasistiska fördomar i det italienska samhället. 

”I bland känns det som att Turin ligger några årtionden efter”, skriver Aluko i The Guardian

Den engelska anfallaren gick till Juventus från Chelsea förra året. Hittills har det blivit 15 mål på 27 ligamatcher för 32-åringen, vars kontrakt går ut efter säsongen. 

Men nu meddelar Aluko att hon gör sin sista match för klubben under helgen. Anledningen är att hon konsekvent upplever fördomar i det italienska samhället, och har tröttnat på den rasism som delar av Italiens supporterkultur haft problem med under en längre tid. 

”Jag har tröttnat på att gå in i affärer där det känns som att ägaren tror att jag ska råna stället. Det har varit så många gånger som jag anlänt till Turins flygplats och hundarna behandlar mig som om jag vore Pablo Escobar. Jag har inte upplevt någon rasism från Juventus fans eller inom damernas liga, men det finns problem i Italien och inom den italienska fotbollen och det är responsens på den som oroar mig. Från ägare och fans i herrarnas matcher, som verkar se det som en del av supporterkulturen”, skriver Eni Aluko i en krönika för The Guardian

”Jag har uppnått mycket”

Nu återvänder Aluko hem till London, där hon ska arbeta för Amazon och lansera en bok. 

”Jag tycker att jag har uppnått mycket i Turin. Jag har vunnit titlar, gjort mål, spelat på Allianz Stadium, lärt mig italienska och utforskat Italien”, skriver hon. 

Eni Aluko har spelat över 100 landskamper i den engelska landslagströjan, och deltog i VM 2015. 

https://www.instagram.com/p/BxaRjCPH2xH/https://www.instagram.com/p/BxrX8dTnUkw/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.