Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brolin bryter ihop – efter bilderna i tv

Tomas Brolin och Gunde Svan kramasFoto: TV4
Sedan går de i vägFoto: TV4

Tomas Brolin fick hälsningar från flera tunga fotbollsprofiler. 

Då kunde han inte hålla tårarna tillbaka – och inte heller Gunde Svan.

– Man blir rörd, säger Brolin i programmet ”I huvudet på Gunde Svan”.

Tomas Brolin räknas som en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Utöver meriter som två guldbollar och europeiska titlar som Uefa-cupen är han främst känd för att ha ingått i det legendariska landslag som tog brons under VM 1994. 

En stor del av programmet ”I huvudet på Gunde Svan” ägnas åt just det mästerskapet, där Brolin även blev uttagen i världslaget. 

– Jag tror jag fick reda på det mellan semifinal och match om tredjepris. Tommy Svensson kom och berättade att det har hänt något jättestort. Samtidigt hade vi en match som väntade mot Bulgarien. 

– Då är man så inne i annat, men dag när jag tittar tillbaka är jag jättestolt.

I programmet besöker Brolin och programledaren Gunde Svan fotbollsstjärnans tidigare hemmaarena Il Tardini, där han spelade med Parma. 

På stadion spelar Svan upp en lång hälsning från flera stora fotbollsprofiler, och personer som betytt mycket för honom under karriären.

Hyllningarna: ”Betytt mycket för mig”

– När vi stötte på varandra för första gången i allsvenskan gjorde du tre mål på mig i andra halvlek. Ett hattrick alltså. Du har betytt väldigt mycket för svensk fotboll, och för mig också, säger den förre målvakten Thomas Ravelli.

– Det var din teknik, ditt fantastiska spelsinne och inte minst din vinnarmentalitet och enorma vilja som gjorde att du blev en av världens bästa fotbollsspelare. Du har betytt mycket för alla ungdomar som sett dig, säger Sveriges förre förbundskapten Tommy Svensson. 

John Guidetti:

– Jag skulle vilja tacka som svensk fotbollssupporter, jag har suttit och tittat på VM 94-krönikan om och om igen, och fått gåshud varje gång. 

Kennet Andersson:

– Du har betytt otroligt mycket för svensk fotboll. Och för mig. 

Brolin och Svan i tårar i ”I huvudet på Gunde Svan”

Tomas Brolin tystnar när klippet är över.

– Man blir rörd, säger han till slut. 

– Det blir jag också, erkänner Gunde Svan.

De båda brister ut i tårar, förenas i en kram och går sedan nedför fotbollsplanen med armarna på varandras axlar. 

– Mycket positiva ord, på en och samma gång, konstaterar Brolin.

Tomas Brolin under EM 1992.Foto: BILDBYRÅN

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.