Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brodern: ”Vi tror hon är på botten av sjön”

Florijana Ismaili i Schweiz landslagströja
Foto: MANUEL GEISSER / IMAGO/GEISSER IMAGO SPORTFOTODIENST
Florijana Ismaili
Foto: MANUEL GEISSER / IMAGO/GEISSER IMAGO SPORTFOTODIENST

Den saknade landslagsstjärnan Florijana Ismaili eftersöks fortfarande med robotar och helikopter. 

Men familjen är nära att ge upp hoppet. 

– Vi misstänker att hon är på botten av sjön, säger Ismailis bror enligt Blick.

Schweizisk fotboll skakas av en tragedi. Under söndagen rapporterades Florijana Ismaili, mittfältsstjärna i det schweiziska landslaget, försvunnen i samband med en semester vid italienska Comosjön. 

Den schweiziska tidningen Blick skrev att Ismaili befann sig ute på sjön tillsammans med en vän, och att hon aldrig kom tillbaka upp efter ett dyk. 

– Jag skrek desperat hennes namn. Jag trodde hon ville skrämma mig och att hon skulle dyka upp på andra sidan båten, sa vännen till tidningen. 

Under måndagen har italiensk polis meddelat att man eftersöker Ismaili med hjälp av robotar och helikopter. Specialistdykare från Milano ska ha kallats in till räddningsarbetet runt Comosjön.

Florijana Ismaili väntas ha drunknat

Sökandet kan enligt Blick fortsätta under resten av veckan, men ett kraftigt oväder väntas dra in över Comosjön under måndagen vilket kan försvåra arbetet. 

Den 24-åriga mittfältarens familj anlände till platsen för sökandet under måndagen.

– Vi vet ingenting än. Vi väntar på information, men vi misstänker att hon är på botten av Comosjön, säger Florijana Ismailis bror enligt Blick.

https://www.instagram.com/p/BZRCnVMHBHY/

Reaktionerna från VM

Florijana Ismaili var en del av det Schweiz som var nära att kvalificera sig för sommarens VM, men föll mot Nederländerna i playoff. Nyheten om hennes försvinnande har spridit sig till det pågående mästerskapet. 

”Jag ber och hoppas på ett mirakel”, skrev Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg, tidigare förbundskapten för Schweiz. 

”Jag ber för Florijana”, skrev den svenska spelaren Kosovare Asllani. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.