Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bossen erkänner: Kan tvingas sälja Sancho

Jadon Sancho är Manchester Uniteds drömvärvning.
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han är Manchester Uniteds drömvärvning.

Nu erkänner Borussia Dotmunds vd Hans-Joachim Watzke att klubben kommer tvingas sälja Jadon Sancho.

– Vid en viss tidpunkt passerar man en gräns, säger Watzke. 

Under hela sommaren jagades Borussia Dortmunds 20-årige stjärna Jadon Sancho av Manchester United. Trots att den engelska klubben sades vara villig att betala över en miljard kronor blev det ingen affär när man inte lyckades komma med ett tillräckligt bra bud innan den 10 augusti – vilket var Borussia Dortmunds deadline.

Den tyska klubbens vd Hans-Joachim Watzke medger dock att Borussia Dortmund kommer behöva sälja sin stjärna. Det finns en gräns när det inte går att behålla Sancho längre.

– Vid en viss tidpunkt passerar man en gräns för vad man kan svara upp mot. Man kan se det i München just nu med David Alaba som ett exempel, säger Watzke till SportBild enligt Mirror.

Borussia Dortmund kan sälja Sancho

Watzke syftar på att David Alaba ser ut att lämna Bayern München gratis nästa sommar eftersom hans kontrakt går ut då.

– Vi kunde ha gjort en stor och värdefull transfer den här sommaren, det är välkänt. Men vi är glada att det inte gick så långt, säger Watzke.

Jadon Sancho har kontrakt med Borussia Dortmund fram till sommaren 2023 men Watzke säger att de ekonomiska problemen som följer med coronapandemin kan tvinga klubben att få in pengar genom en försäljning.

– Självklart kommer vi genomföra övergångar igen i framtiden eftersom covid gör att vi backar. Även de största klubbarna känner effekten av pandemin, oavsett om det är Bayern München, Barcelona eller Real Madrid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.