Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Djurgården vinner guldet

Äntligen drar allsvenskan igång. Och det blir en stormatch direkt under lördagen då Malmö FF tar emot Hammarby. En perfekt start på säsongen 2021. Här nedan följer mitt allsvenskan tips. Håll till godo!

ALLSVENSKT TIPS 2021
1.Djurgården 
2.Malmö FF
3.Hammarby 
4.IFK Norrköping 
5.Elfsborg 
6.Häcken 
7.AIK 
8.IFK Göteborg 
9.Halmstad BK 
10.Sirius 
11.Örebro SK 
12.Degerfors 
13.Kalmar FF
14.Mjällby 
15.Varberg
16.Östersund

Mina guldvinnare: 

Djurgårdens IF. Laget ser, trots förlusten i cupsemifinalen mot Hammarby, komplett ut. Trots elva värvningar har man fått ihop lagbygget bra. Här finns spetskvalitet, slitvargar  , rutinerade rävar blandat med unga och snabba spelare. Dessutom känns lagsammanhållningen bättre än 2019.

De åker ur: 

Östersund och Varberg. Det kändes lite som att ÖFK:s lagbygge rasade i slutet av förra säsongen. Kan heller inte värva någon spelare och offensivt har de bara Blair Turgott att förlita sig på. Nej, det här blir Östersunds sista säsong i allsvenskan. Varberg har visserligen en bra tränare men en väldigt tunn trupp och har tappat för många bra spelare.

Han  blir skytteligakung: 

Nicolas Stefanelli, AIK. Har kommit in i AIK på ett mycket bra sätt och passar bättre under Grzelak än Norling – och då glömmer man ändå att han var han rätt senast han var här, men hade noll förtroende från tränaren.

Risk för flopp: 

Det är alltid stenhård press på leverans i Malmö FF och nu tror jag det kommer att bli bra med Colak där. Men klart risken är störst för Colak, när du ska in och leverera i ett lag som precis tagit SM-guld med skyhöga krav och som haft spelare som Mackan Rosenberg och Isaac Kiese-Thelin tidigare.

Drömnyhet: 

KLART: Publik på matcherna redan i maj