Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Claesson behövs i Blågult

När Janne Andersson presenterade truppen till Januariturnén var det i vanlig ordning ett par namn som överraskade rejält.
Inget konstigt med det, så brukar det vara.
Men till skillnad mot för tidigare år är det den här gången inte bara unga spelare som är med i Blågult för att se och lära för framtiden.
Ett par namn är också med för att förbundskaptenerna har med dem i bakhuvudet inför den kommande uttagningen av EM-truppen i maj.

Främst är det väl Muamer Tankovic och Marcus Danielson som har varit med tidigare, som har chans att slå sig in i truppen.
Men även Jordan Larsson, Alexander Fransson, Alexander Kacaniklic och Isak Pettersson bör ha en chans.
Kanske också Martin Olsson beroende på hur hans skada ser ut. Vänsterbacksplatsen är annars en av de mest konkurrensutsatta nu när Ludwig Augustinsson är i gång också.

Annars är det som oftast en del snack om vilka som inte är med.
Malmö FF:s Oscar Lewicki och Johan Dahlin hade tackat nej. Det var Janne Andersson öppen med.
Däremot nämnde han inget som Rasmus Bengtsson. Nu var det väl knappast någon som höjde på ögonbrynen när inte 33-åringen var med. Inte för att han inte har bra nog, han har varit en av allsvenskans bästa mittbackar under en lång tid nu och levererat i så väl Champions League som Europa League. Och man kan tycka att när många andra mittbackar fått chansen så borde så klart Bengtsson också fått chansen under Janne.

Men det är konstigt hur det är med vissa spelare. Det känns som Bengtsson inte står i högt i kurs hos Janne Andersson, vilket är märkligt med tanke på vad MFF-kuggen preseterat år efter år.
Men alla förbundskaptener har haft sina spelare och de spelare som de varit tydliga med att de inte tar ut.
Samma sak med Lars Lagerbäck och Erik Hamrén.

Till sist kommer ett glädjebesked för Viktor Claesson. Han är redan långt före tidsplanen i sin rehabilitering efter sin korsbandsskada, där inte bara korsbandet var av. Han hade även en skada på menisken och brosket i knät. Glädjande då att han redan är ute och springer obehindrat och ligger ungefär en månad före tidsplanen.
Han har en lång resa kvar, men förhoppningen är att han ska komma i gott slag till EM-slutspelet i sommar.
Bara hoppas att det blir så.
Sverige behöver en Claesson i toppform.
Han var ju Sveriges kanske formstarkaste och en av de bästa spelarna under stora delar av kvalet.