Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Jannes attack på Text-tv

LARNACA. Landslaget landade i går på Cypern och Larnaca för uppladdningen inför ödesmatchen mot Rumänien i Bukarest.
Vinst i den matchen och Sverige är klart för EM-slutspelet 2020.
Oavgjort i Bukarest betyder att det räcker med vinst mot Färöarna hemma på Friends på måndag för att säkra en EM-biljett.
En förlust, ja då är läget aningen mer krångligt, men långt ifrån kört.

Spelarna missade som bekant Fotbollsgalan igår och var istället med på länk från spelarhotellet Golden Beach Hotell. Ingen vidare Gala-känsla då spelarna satt i träningsoveraller.
Efter att varje vinnare ropats upp kom spelarna i respektive kategori ut för intervjuer till ett rum där vi utsända satt.

Mest uppmärksammat här från Cypern var så klart Andreas Granqvists utspel om att Guldbollen borde läggas ned. Lagkaptenen som så sent som 2017 vann Guldbollen och då hyllade priset som det finaste som man kan vinna och att det betydde oerhört mycket för honom, tyckte nu alltså att individuella priser inte var värt något. Att man bör lägga ned alla individuella priser helt enkelt.

Nu väntar vi bara på att ”Granen” gör en ”Wassberg” och lämnar tillbaka priset. Eller hade han velat få maximal effekt hade han gjort en Thomas Wassberg redan 2017 och vägrat att ta emot priset.
DÅ hade det blivit rubriker.

Granens utspel var dock inte det mest oväntade.
Det var Janne Anderssons utspel mot….Text-tv.

Förbundskaptenen har tydligen Text-tv som sin främsta nyhetskälla och var mäkta irriterade över de många stavfelen, syftningsfelen och diverse andra fel.
Det gillade han inte. Vilket han påpekade för SVT:s utsända igår, vad nu de som var utsända här nere hade med Text-tv att göra?
Janne mullrade igång som han kan göra ibland. Men man kunde kanske ana en liten glimt i ögat från förbundskaptenen.
Han berättade att han även tagit upp detta på en konferens för SVT-anställda där han varit inbjuden som föreläsare.

Att han hängt upp sig på de många felen på Text-tv är långt ifrån det enda som Janne stört sig på under åren som förbundskapten. Minns bara hur han gick på angående att folk körde för fort hemma på hans gata på Lidingö . 

 

Landslaget har nu två träningar här på Cypern innan de drar vidare till Bukarest dagen innan match.