Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sundsvall måste agera

Ett nytt avsnitt av Disco&Noa är ute nu och det råder knappast brist på ämnen att diskutera.
Det blir allt om guldstriden, derbyt på söndag, Marcus Danielsons vecka, matcherna som varit och landslagsuttagningen.
Bland mycket annat.
Här är avsnitt nummer 21! 

Vi diskuterar också Gif Sundsvalls fria fall, vilket jag utvecklar här nedan.

Gif Sundsvall är i fritt fall.
Inte en seger sedan den 29 april och efter ännu en förlust, den här gången mot Elfsborg på hemmaplan, måste de som styr klubben agera.
Det ska börja med att sägas att Joel Cedergren gjort ett bra jobb i Sundsvall. Men små resurser fick han laget att drömma om en plats på övre halvan av tabellen.
Och när Sundsvall vann hemma mot Malmö FF i våras och i den 90:e minuten ledde med 3-1 och rullade ut storlaget, var det nog knappt någon som kunde tror att Giffarna skulle ligga sist med 12 poäng efter 21 matcher.
Men någon hade räknat helt fel.
Ett litet överskott vändes till 12 miljoner back och Sundsvall tvingades sälja William Eskelinen, Linus Hallenius och byta bort Maic Sema mot David Mitov-Nilsson.
Klart att det skulle komma en reaktion.
Lika klart är det att något måste göras om klubben ska hänga kvar. För som det är nu har inget förändras. Joel Cedergren har nått vägs ände i Giffarna.
Sundsvall fortsätter att förlora.

Därför måste nu sportchefen Urban Hagblom och vd:n Hans Selling sparka Joel Cedergren.
För under en lång tid har det stått klart att inget talar för att Cedergren är mannen som ska vända på skutan.
Jag är helt övertygad om att klubben också kommer att agera om laget åker på ännu en förlust mot IFK Göteborg på söndag.
Skulle det bli vinst kan nog Cedergren bli kvar, även om det bästa för klubben hade varit att rekrytera en ny tränare. Först en kortsiktig lösning och senare kanske en tränare på lång sikt.

Redan för någon vecka sedan var jag inne på att Hagblom borde lyfta luren och ringa till Tony Gustavsson. Erbjuda Ytterhogdalssonen ett kontrakt fram till säsongens slut. Knappast ett erbjudande jag tror Tony skulle nappa på, men det vore tjänstefel att inte försöka.
Gustavsson förre assistenten i Degerfors och Bajen, Andreas Pettersson, som nu är assisterande tränare i Sundsvall kanske kan övertala honom?

Om inte annat är ett alternativ att låta Pettersson själv leda laget – och varför inte ta in förre spelaren Patrik Eriksson-Ohlsson vid hans sida? Det tror jag skulle ge en injektion till laget.
Ibland krävs det desperata åtgärder för att få ett lag att vakna. Det är i alla fall bättre än att inte göra någonting.
För som det är nu kan det omöjligt bli sämre.