Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De ville ha Bajens mittback

Sjunde avsnittet av Disco&Noa finns ute nu. Vi snackar om Mats Gren, Blåvitt, ger er alla detaljer om Odilon-affären, MFF:s uppvaknande och det kommande Stockholmsderbyt. Bland mycket annat.
Finns på Acast, Itunes, Spotify och i podasterappen. Trevlig lyssning!

I onsdags blev alltså en av de sjukaste affärerna från allsvenskan officiell. Koussonou Odilon från Hammarby till Club Brugge för bra mycket mer än 30 miljoner kronor, summa som kan stiga till över 40 miljoner kronor är så klart en affär som Hammarby inte kunde säga nej till.
Dessutom har Bajen en vidareförsäljningsklausul på dryga tio procent vid nästa försäljning. Bajen gjorde så klart rätt som sålde honom och Odilon-affären går nog räknas som den bästa i allsvenskans historia hittills.

Affären får också räknas till en av de mer oväntade och är klart med där upp med David Elm till Fulham i Premier League år 2009 och framför allt Eero Markkanen till Real Madrid.

Samtidigt känns det som att Brugge har ”fyndat.” De drog på rejält efter Odilons två sämre matcher och på så vis köpte de honom när spelarens aktier inte var helt på topp. Men tänk i stället om 18-åringen stått för två suveräna insatser i allsvenskan? Då hade prislappen blivit betydligt högre.

För större klubbar var på väg upp för att se honom och större klubbar hade hört av sig till Hammarby. Men då var redan Bajen överens med Brugge.
Klubbarna som hörde sig för om Odilon var bland annat Milan, Genk, Everton, Watford, Sampdoria, RB Leipzig, Metz och Amiens.

För övrigt stort att Jesper Jansson och scouten Mikael Hjelmberg firade storaffären med dubbla tunnbrödsrullar på Kepsgrillen.

Nu väntar en spännande resa och sedan ser vi fram emot Stockholmsderbyt på söndag. Om Djurgården tvingas klara sig utan både Erik Berg (avstängd) OCH Marcus Danielson (skadad och osäker) ser jag inte hur Djurgården ska kunna vinna.
Men ett derby är ett derby.
På återhörande på söndag.