Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

In med Quaison från start

I förra veckan såg det ut som om Alexander Isak inte skulle komma med i landslagstruppen. Janne Andersson och Peter Wettergren hade varit nere och besökt den unge supertalangen i Holland och hade ett par anfallsalternativ före. Men efter två mål i helgen och ett sent beslut av landslagsledningen var Isak med. John Guidetti och Isaac Kiese-Thelin petades ur truppen och anfallsbesättningen är till matcherna mot Rumänien och Norge: Robin Quaison, Marcus Berg, Alexander Isak och Sebastian Andersson.

Det ska onekligen bli spännande att följa 19-åringen i Blågult. Nu är han med på allvar och vi kommer få en första vink om var han står någonstans.
Om Isak fortsätter göra mål i Holland kan han säkerligen vara med och slåss om en plats i startelvan till sommaren när Sverige möter Malta hemma och Spanien borta.
Att han skulle starta någon av de här matcherna känns för tidigt.

Petningen av John Guidetti måste ha varit den svåraste för Janne. Inte sett till antalet matcher eller mål. Guidetti har inte gjort ett enda mål den här säsongen där Alaves visserligen är ett topplag i en av världens bästa ligor, och konkurrensen har varit stenhård i år.
Däremot måste det ha varit svårt med tanke på gruppdynamiken i A-landslaget, där ”JG” har en stark ställning bland spelarna och är mycket nära med Mikael Lustig, Victor Nilsson-Lindelöf och Ludde Augustinsson.
Det ska bil intressant att se hur den påverkas till den här samlingen. Minns hur besviken Zlatan Ibrahimovic var när Christian ”Chippen” Wilhelmsson  petades ur truppen 2009. Då var Zlatan helt öppen med vad han ansåg om petningen trots att Lars Lagerbäck satt bredvid honom på podiet.

Robin Quaison har gått som tåget i Mainz och Bundesliga och han är väl en av de ”nya” namnen som är närmast en startplats. För mig råder det inga tvivel om att Quaison bör starta.
Aningen på topp tillsammans med Marcus Berg, eller som yttermittfältare.
Quaison är en av Blågults hetaste spelare för tillfället – och det bör Janne Andersson drea nytta av. Helst direkt mot Rumänien hemma på Friends den 23 mars.