Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

AIK i blåsväder

DUBAI. Under söndagen drog en sandstorm in över Dubai. Och enligt vissa här nere ska den hålla i sig så länge som fyra dagar. Får se hur det blir med det. AIK tränade i alla fall på Nas Complex, trots rätt stormiga förhållanden.
AIK i rejält blåsväder alltså…

Nyförvärvet Saku Ylätupa gjorde in andra träning och 19-åringen ser spännande ut. Svårbedömd efter knappt två hela träningar, men hans självförtroende och teknik har stuckit ut så här långt.
Han påminner lite grann om en blandning mellan Simon Tibbling och Pär Zetterberg. Återstår att se om han får någon speltid mot New York City FC på fredag.
Det lär han få, frågan är bara hur många minuter det blir.

Här läser ni en längre intervju med Ylätupa. 

19-åringen har alla chanser i världen att lyckas. Han kommer få stort förtroende från Norling känns det som och att ha Seb Larsson och Adu bakom sig på mittfältet är som sagt en lyx.
Med tanke på Ylätupas mentalitet, där han verkar väldigt självsäker och har ett gott självförtroende, så bör han passa in i en klubb som AIK. Och försäsongen är som sagt lång och han får gott om tid att anpassa sig till Norlings 3-5-2.

Stefan Silva och Per Karlsson dras med småskavanker och det är oklart om duon kommer till spel, även om det är fem dagar kvar till match.

På Silly season-fronten lär det börja röra på sig rätt snart vad det gäller allsvenskan. Hoppas återkomma om det inom kort.