Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

AIK borde vunnit

ABU DHABI. AIK spelade 1-1 mot New York City FC i träningsmatchen som avslutar Dubai-lägret. En lättare träning återstår i morgon innan AIK:s trupp beger sig hem till Sverige igen och uppladdningarna för Svenska cupen om en vecka.
Det är så klart svårt att dra några större växlar av matchen mot New York. MLS-laget har varit i gång i träning i drygt en vecka, medan AIK varit i gång en månad. Nu är visserligen försäsongen kortare i MLS, men det var ett minst sagt svårbedömt motstånd.

AIK borde haft ledningen i inledningen då Tarik Elyounoussi bjöds på två fria lägen men lyckades att träffa målvakten från nära håll i första och chippa utanför i det andra läget.
Båda gångerna var Henok Goitom hjärnan bakom chanserna, och lagkaptenen kommer bli minst lika viktig för AIK den här säsongen. Mitrita i NYCFC gav amerikanerna ledningen. Daniel Sundgren kvitterade på straff tio minuter in i andra halvlek efter att Saku Ylätupa blivit fälld.
Strax efter det bytte båda lagen rätt friskt och spelet var rätt hafsigt från båda hållen och det märktes att det var en försäsongsmatch.

Några ljusglimtar för AIK var i alla fall:

Henok Goitom
Hjärnan bakom allt i offensiven och styrde den som vanligt på ett bra sätt. Spelade fram Tarik två gånger om. När han byttes ut hade AIK i princip ingenting framåt. Visar återigen hur viktig han är för laget.

Daniel Sundgren
Snabb på sin kant och kom fram. Lite bättre mottagning på en långboll i första halvlek och han hade säkerligen blivit målskytt. Satte ändå straffen och har sett bra ut under hela veckan.

Saku Ylätupa
Fixade en straff och visade att han har en bra teknik med båda fötterna. Kunde även hålla i bollen och lugna ner spelet när det behövdes. Passningarna satt också oftast där de skulle och Norling har hittat sin ”pocketspelare.”

På minuskontot så klart att Enoch Kofi Adu skadades. En av nyckelspelarna förra säsongen och en av Norlings viktigaste pjäser då han har balansrollen. För AIK:s del är de bara att hoppas att skadan inte är allvarlig. Framför allt inte nu när Joel Ekstrand också är osäker.