Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Betyg på hemvändarna

Försäsongen har knappt börjat – men de allsvenska klubbarnas Silly season går på högvarv. Och redan nu har vi sett flera stjärnor vända hem till Sverige och allsvenskan. Räkna med fler hemvändare under de kommande månaderna. Här nedan följer betyg på de som redan är presenterade. 

1. Christoffer ”Totte” Nyman, anfallare, IFK Norrköping 5 getingar
Att Norrköpingssonen och guldhjälten från 2015 vände hem till allsvenskan från Tyskland var såklart alla supportrars våta dröm. Var under en tid med i A-landslaget och öste in mål i allsvenskan. Vet exat vad som krävs för att lyckas och med Nyman är Norrköping en given guldkandidat 2019.

2. Buya Turay, anfallare, Djurgården 4 getingar
Har varit på gång till Djurgården under de tre senaste fönstren. Men efter en totalt misslyckad sejour i Belgien och Saint Truiden lånade Djurgården hem anfallaren den här säsongen. Lånet sträcker sig ett år. Här behövs heller ingen startsträcka. Buya Turay har dominerat i allsvenskan tidigare. Nu får han en bättre omgivning och bättre chanser att göra ännu fler poäng. Blir spännande att följa i Djurgården 2019.

3. Sead Haksabanovic, mittfältare, IFK Norrköping, 4 getingar
AIK förhandlade länge med mittfältaren, men ville köpa honom, inte låna. Efter att ha sålt Kristoffer Olsson för 50 miljoner ville klubben inte ha in ett lån på en sådan viktig position, som kan generera rätt bra med pengar om spelaren på den positionen lyckas. Sead är en klassvärvning och lär ha byggt på sig mer muskler efter sin tid i England. Spelskicklig sedan tidigare. Gör Norrköpings starka mittfält ännu starkare.

4.Pawel Cibicki, anfallare, Elfsborg 3 getingar
Jimmy Thelin tar in en spelare han känner mer än väl. Och är det någon som kan få fart på Cibickis karriär den här säsongen så är det Thelin. Frågan är bara hur bra Elfsborg kommer vara och hur Cibicki kommer att trivas i sin nya omgivning? Noll mål i Leeds och tre mål på 13 matcher i Molde är facit de senaste åren för Cibicki. Men alla vi som följt honom i U21-landslaget, Malmö FF och J-Södra vet vad han går för.

5. Elliot Käck, försvarare, Djurgården 3 getingar
Tillbaka i Djurgården efter ett år i IK Start i Norge. Satsningen från den norska klubben föll platt och laget åkte ur Eliteserien. Nu får Käck slåss med Jonathan Augustinsson som platsen till vänster i backlinjen. Återförenas med Sirius-duon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand som tränare – och blir en mycke fin förstärkning för Djurgården.

6. Martin Broberg, mittfältare, 2 getingar
Karlskoga-sonen återvände till allsvenskan och Örebro SK inför den här säsongen efter drygt två säsonger i norska Odd Skien. Där blev det 43 matcher och fem mål för den förre Djurgårdsspelaren, som hoppas komma upp i samma nivå som när han var i ÖSK sist. Då blev det 12 mål på 36 matcher och en flytt till Norge och Odd.